Diana Chițan din Culiceni a obținut titlul „Cel mai bun cititor al Bucovinei”

Cartea întotdeauna va fi importantă în viața omului. Este o comoară fără preț, te face să te bucuri, să râzi și să plângi. Cartea îți dezvoltă vocabularul și nu numai, ne face să fim mai buni. Scopul unei cărți în perioada școlară este acela de a ajuta copilul să comunice cu cei din jur. Lectura îi învață pe elevi să gândească, le îmbogățește cunoștințele despre viață  și lume, modelează caracterul. Cel mai sigur prieten, și cel mai bun, este cartea.  Probabil, ea este cea care ne ajută cel mai mult în viață. Menită să lumineze mintea omului și să-i încălzească sufletul, cartea este purtătoarea peste milenii a înțelepciunii și a cunoașterii umane.        

        

În fiecare an pentru tinerii cititori se desfășoară Concursul Internațional „Knyhomanya” („Mania Cărții”) cu genericul „Cel mai bun cititor al anului”, ce are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor. Anul acesta, fiindcă am fost în perioada de carantină, concursul s-a desfășurat printr-o metodă nouă, adică online. Cerințele au fost neschimbate și tinerii amatori trebuiau să povestească despre cartea îndrăgită în așa mod, ca să le demonstreze tuturor că ea merită să fie citită. Cinstea Bibliotecii din Culiceni a fost apărată de Diana Chițan, eleva clasei a VI-a, care a prezentat cartea lui Volodymyr Rutkivski „Oaspeții pe măturoi”, unde a înscenat eroii principali și a povestit despre misiunea lor. Fiind bine pregătită, a devenit învingătoarea etapei raionale și a obținut locul I.

La cea de a treia online-etapă, la nivel regional, Diana Chițan a apărat onoarea raionului Herța. Tânăra cititoare a cucerit juriul cu talentul  și artistismul său, creativitatea și pregătirea extraordinară. Juriul a menționat că Diana cunoaște la un nivel înalt limba de stat. Și suntem foarte mândri, fiindcă anume cititoarea Bibliotecii din Culiceni a devenit învingătoarea  Concursului „Knyhomanya-2020” și a obținut titlul „Cel mai bun cititor al Bucovinei”. Îi transmitem sincere felicitări și mulțumiri participantei pentru că a adus cinste raionului nostru și părinților pentru că educă o adevărată comoară. Sunt convinsă că pe viitor vom aduce multe locuri premiante, pentru că avem o mulțime de asemenea talente în satul nostru și cred foarte  mult în succesele noastre.

Tatiana GHEORGHIU, șefa Bibliotecii din Culiceni

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s