Nu v-am uitat, bădiță Ilie!

Apelul telefonic îmi arăta un număr necunoscut. Oricum răspund, însă vocea din cealaltă parte a virtualului mi-a părut foarte cunoscută.

  • Știți cine vă sună?
  • Da, domnule Ilie Ignat, spuneți. Ce e mai nou la Mogoșești?..
  • Chiar m-ați recunoscut? Mă bucur. Credeam că-s uitat deja de toți… Noutăți nu prea am. În afară de faptul că apele au luat podul de peste pârâiașul de lângă mine…
  • Nu v-ați adresat la primărie? Aveți un primar de treabă, nu cred să nu vă ajute…
  • A  și fost pe aici, cunoaște situația, sper să mă ajute.

Am schimbat câteva cuvinte și nici nu mi-am dat seama că nu ne-am văzut demult. Cândva ne întâlneam mai des, mai ales la nenumăratele concerte, unde  dl Ilie Ignat era un viorist de forță  al orchestrei din Mogoșești. Pe fiul dumnealui, Marin, îl cunoșteam încă din perioada școlară, când frecventam împreună olimpiadele raionului Hliboca. Acum e stabilit la Moscova și aproape că nu ne vedem. Cu Dumitru, fiul mai mare, ne-am împrietenit mai târziu. Tot muzica ne-a adus unul către altul, deoarece e un bun pedagog muzical și compozitor. Tot din discuția noastră am aflat că la 08 iulie dl Ilie a împlnit 87 de ani. Cu această ocazie îi transmitem cel mai sincer mesaj din parte celor care îl cunoc și îl apreciază: lucrătorii din sfera culturii, foștii colegi de muncă în domeniul șoferitului, rudele și prietenii. La mulți ani, badiță Ilie!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s