Credit bancar pentru repararea drumurilor în raioanele Noua Suliță și Hliboca

Mai multe porțiuni de drumuri din raioanele Noua Suliță și Hliboca ar urma să fie reparate și reabilitate cu ajutorul unui credit bancar obținut de Consiliul Regional Cernăuți.  O decizie care dă undă verde pentru realizarea acestui proiect a fost luată pe data de 6 august a.c. de către consilierii regionali.

Este vorba de un împrumut de 150 milioane de grivne de la una dintre băncile de stat, pe o perioadă de până la 3 ani și cu o dobândă anuală de 12%, care va fi rambursat în detrimentul subvențiilor de la Bugetul de stat.

Pentru punerea în aplicare a proiectului reprezentanții Administrației Regionale de Stat Cernăuți, împreună cu deputații Consiliului Regional Cernăuți și reprezentanţii autorităţilor publice locale, au inspectat mai multe drumuri din raioanele Noua Suliță și Hliboca care necesită să fie reconstruite.

În raionul Noua Suliță au fost examinate șase segmente de drumuri, dintre care două în direcția: „Marșinți-Forosna-Doljoc”, și câte una în direcția: „Vancicăuți-Cerlena”, „Mălinești-Marșinți”, „Boian-Arboreni”, „Colincăuți-Răchitna”. În raionul Hliboca au fost inspectate cinci segmente situate în localitățile Cerepcăuți, Camenca, Cupca, Tărășeni și Molodia.

„Este pentru prima dată când Guvernul lansează un program care ne permite să luăm un împrumut și, împreună cu organele administraţiei publice locale, să reparăm drumurile în fiecare raion. Datorită deputaților care au sprijinit inițiativa noastră și comunităților teritorial unite care dispun de resurse financiare pentru cofinanțare, deja în acest an mai multe drumuri din Bucovina vor fi reparate”, a subliniat Ivan Mikitiuk, șeful Departamentului de infrastructură, construcții capitale și exploatarea drumurilor din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s