„Crucea Roșie” a distribuit ajutoare de prima necesitate pentru locuitorii raionului Noua Suliță afectați de inundații

Solidaritatea și ajutorul comunitar își au locul chiar și în cele mai grele momente de încercare pentru mulți locuitori ai localităților afectate de inundațiile recente. Un astfel de exemplu este cel al voluntarilor și angajaților de la Societatea „Crucea Roșie” din regiunea Cernăuți și Societatea „Crucea Roșie” din raionul Noua Suliță.

Organizațiile umanitare, în coordonare și cu sprijinul Federației Internaționale a Societăților de „Cruce Roșie” și „Semilună Roșie”, Societății Naționale de Cruce Roșie din Danemarca și Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), au distribuit ajutoare de primă necesitate persoanelor afectate de inundaţii în raionul Noua Suliță.

Potrivit Marinei Gligor, președintele Societății „Crucea Roșie” din raionul Noua Suliță, un astfel de ajutor este distribuit unui număr de circa 600 de familii din categoria grupurilor vulnerabile, defavorizate şi cu venituri mici.

Deocamdată echipa „Crucea Roșie” a distribuit ajutor umanitar unui număr de 114 familii din comuna Noua Suliță (or. Noua Suliță, s. Zelenyi Gai și s. Marșinți). Totodată, 171 de ajutoare au ajuns în localitățile Tărăsăuți, Vancicăuți și Costiceni.

Societatea „Crucea Roşie” din Noua Suliță mulţumeşte autorităților locale pentru sprijinul acordat în vederea transportării bunurilor în comunităţile afectate, colaboratorilor de la primăriile din raion, precum şi lucrătorilor din sfera protecţiei sociale a populaţiei care contribuie activ la derularea în bune condiţii a activităţii umanitare.

Redactorul rubricii: Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s