O stradă din Cernăuți ar urma să poarte numele renumitului compozitor Ștefan Sabadaș

Consiliul Orășenesc Cernăuți invită locuitorii centrului regional să se alăture dezbaterilor  publice cu privire la redenumirea a trei străzi din oraș. Printre acestea se numără o stradă ce poartă numele Marinei Raskova, un celebru pilot și navigator sovietic, care ar urma să fie redenumită în cinstea renumitului compozitor Ștefan Sabadaș. 

Propunerea privind schimbarea denumirii străzii vine din partea demnitarilor cernăuțeni, iar demersul este înaintat în conformitate cu prevederile legii Ucrainei cu privire la decomunizare.

Vă reamintim că pe data de 5 iunie 2020 s-au împlinit 100 de ani de la nașterea compozitorului și dirijorului Ștefan Sabadaș,  artist al poporului din Ucraina. 

Ștefan Sabadaș s-a născut în 1920 în cătunul Făgădău, comuna Tărăsăuți din fostul județul Hotin, astăzi Vancineți din cadrul Comunității Teritoriale Unite Vancicăuți. Ștefan Sabadaș este autorul piesei „Maricika”, care acum este interpretată zilnic de pe turnul Primăriei orașului Cernăuți. Oameni din întreaga lume vin în capitala Bucovinei pentru a asculta această frumoasă melodie a iubirii, dragostei față de meleagul natal și viața pământească, creată de acest talentat compozitor, născut la Făgădău.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s