Un complex sportive inaugurat la Ostrița

În comuna Ostrița, în curtea Școlii locale, a fost inaugurat un complex sportiv, construit cu sprijinul financiar al Primăriei Sector 4 București, notează Agenția BucPress  din Cernăuți.

Potrivit primarului comunei Ostrița, Vasile Țurcan, proiectul a devenit realitate în urma colaborării cu Primăria Sector 4 București, care a oferit 50 mii de euro.

Dl Țurcan a declarat pentru BucPress TV că a primit acest ajutor în baza unui acord de înfrățire semnat în 2019. Complexul sportiv al școlii din Ostrița a apărut în urma reconstrucției cazangeriei vechi, valoarea totală a proiectului fiind de 3 milioane 356 mii grivne. În afară de cele 50 mii de euro, 945 mii de grivne a reprezentat contribuția primăriei, iar 1 milion 58 mii grivne a reprezentat contribuția Guvernului ucrainean prin fondul de dezvoltare a infrastructurii, a menționat primarul.

Irina Loredana Stănculescu, Consul general al României la Cernăuți, a menționat în discursul său în timpul inaugurării complexului sportiv că proiectul a fost realizat în cadrul unei colaborării bilaterale româno-ucrainene, fiind un exemplu de urmat pentru celelalte comune. Consulul general al României la Cernăuți a felicitat cadrele didactice de la școala de cultură generală Ostrița cu prilejul zilei profesorului din Ucraina.

La evenimentul de inaugurare au participat primari ai localităților românești din Ținutul Herța, conducerea școlii din Ostrița, cadre didactice. Elevii școlii au demonstrat că sunt înzestrați cu adevărate talente sportive în cadrul unui program de dansuri, karate și diferite jocuri sportive. Mesaje de felicitare a fost rostit Mihai Gherman, reprezentant al Consiliului Regional Cernăuți, Lilia Olaru, șefa Administrației Raionale de Stat Herța, Olexandr Pogodin, șeful Direcției în chestiunile tineretului și sportului din cadrul ARS Cernăuți, Corneliy Jukotinski, reprezentant în domeniul educației fizice din partea Ministerului învățământului ș.a. Dl director Anatoliy Șveț le-a mulțumit tuturor pentru prezență  și ajutorul acordat la realizarea proiectului.

Fotografii de Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s