Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, cinstită în satul Mălinești

Marți, 27 octombrie, zi în care creștinii ortodocși de stil vechi o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, Biserica din satul Mălinești, o localitate de oameni vrednici și gospodari din comuna Noua Suliță, regiunea Cernăuți, și-a sărbătorit hramul.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu duhovnicul raionului Noua Suliță, Protoiereul Dumitru Mițiței. Din soborul slujitor a făcut parte şi parohul bisericii locale, preotul Marin Saranciuc.

Sfânta Parascheva, cunoscută și sub numele de Ocrotitoarea Moldovei, a fost cinstită cum se cuvine de toți cei prezenți la Biserica cu hramul Cuvioasei. Încă de la primele ore ale dimineții, enoriașii au venit la biserică, unde s-au rugat pentru pace și sănătate. După Sfânta Liturghie soborul preoțesc a înconjurat biserica cu citirea celor patru Evanghelii, apoi a fost oficiat un Tedeum cu rugăciuni către Sfânta Parascheva pentru bunăstarea localnicilor.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, preoții i-au îndemnat pe credincioșii prezenți la slujbă să urmeze modelul de viețuire și de sfințenie al Sfintei Cuvioase Parascheva.

De menționat că lăcașul de cult din Mălinești a fost ridicat în anul 1864.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s