Primăria Sectorului 4 al Municipiului București, alături de copiii din comuna Mahala

Primăria Sectorului 4 din București, ajutată de Asociația dezvoltatorilor imobiliari România-Urbanis, mai deschide o grupă de copii la Grădinița „Universul Prichindeilor” din comuna Mahala. Anul trecut, pe 15 noiembrie, Sectorul 4 sprijinea financiar cei peste 7.000 de români din comună, construind prima grădiniță pentru copiii din localitate.

„Cu susținerea Primarului Sectorului 4 București, Daniel Băluță, și Asociației dezvoltatorilor imobiliari din România-Urbanis (ADIRU), președinte Grigore Cătălin Florin, astăzi mai deschidem o grupă de copii la Grădinița „Universul Prichindeilor” din Mahala!”, scrie Elena Nandriș, primarul comunei, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în noiembrie 2019, ca urmare a unui acord de înfrățire, Primăria Sectorului 4 al Municipiului București a construit trei unități de învățământ, două grădinițe, o școală și o bibliotecă pentru românii din localitățile Mahala și Ostrița.

„A fost foarte important pentru comunitatea noastră să oferim sprijin fraților noștri dintr-o regiune istorică importantă a României, cei din regiunea Cernăuțiului care, din nefericire, până în acest moment, nu au beneficiat de absolut niciun sprijin din partea statului român. Acțiunile noastre sunt concentrate vizavi de ceea ce înseamnă stimularea identității naționale și de sprijinirea comunităților de români din afara graniței țării. Sunt extrem de fericit că în urma  investiției pe care Sectorul 4 a făcut-o, copiii români din localitatea Mahala au, de astăzi, o grădiniță nouă”, declara Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

„Comuna Mahala are patru sate și peste 7.000 de locuitori români, iar noi nu am avut grădiniță niciodată. Anul acesta, cu ajutorul domnului primar Băluță de la Sectorul 4 din București, care ne-a ajutat cu 50.000 de euro, am reușit să avem o grădiniță”, declara Elena Nandriș, primarul comunei Mahala.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s