Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din satul Forosna şi-a sărbătorit hramul

Pentru orice comunitate creștină, hramul înseamnă o zi de sărbătoare deosebită, în care sunt cinstiți sfinții ocrotitori ai Bisericii și în care este celebrată comuniunea, prin care ne trăim credința și în care îl întâlnim pe Domnul cel Viu: „Căci unde doi sau trei sunt adunați în numele meu, sunt și eu acolo în mijlocul lor”.

În fiecare an, la data de 21 noiembrie, creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc pe stil vechi îi prăznuiesc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Potrivit calendarului bisericesc, arhanghelii sunt conducătorii cetelor de îngeri, au aripi și poartă săbii ca simbol al biruinței – călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai.

Cu acest prilej, credincioșii din Parohia Sfinții Mihail și Gavriil din Forosna, comuna Vancicăuți, au sărbătorit hramul bisericii din localitate.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu parohul Mihail Moisei, alături de care s-au aflat preoții Igor Andronachi de la Parohia Movila Herței, Cristian Bejenaru de la Parohia Dinăuți, Alexei Muntean de la Parohia Stălinești și Alexei Spelciuc de la Parohia Negrinți.

Alături de slujitori la sărbătoare au participat câteva zeci de enoriași. Credincioșii au venit să se roage la cei doi mesageri ai Domnului pentru sănătate și o viață mai bună.

După slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba parastasului în cinstea ctitorilor și a preoților slujitori care au trecut la cele veșnice.

La finalul slujbei, cuvântul de învățare a fost rostit de părintele paroh Mihail Moisei, care le-a mulțumit din toată inima preoților prezenți și tuturor credincioșilor care au asistat la Sfânta Liturghie și s-au rugat cu inima curată către Dumnezeu.

Publicitate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s