Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din satul Movila

Ziua de duminică, 29 noiembrie 2020, va rămâne înscrisă în istoria satului Movila din Ținutul Herța, ca o zi specială, de înaltă trăire duhovnicească. Anume în această zi a avut loc sfințirea unei troițe, ridicate cu evlavie la intrarea în localitate, care fusese recent reînnoită și înfrumusețată de credincioși.

Evenimentul duhovnicesc a început la ora 12.00, imediat după Sfânta Liturghie de duminică. Preasfințitul Siluan, Episcopul Herței, s-a numărat printre oaspeții de seamă ai acestui eveniment. Demnitarul bisericesc, precum și ceilalți preoți. au fost întâmpinați călduros de enoriași și părintele paroh Igor Andronachi, după care a urmat slujba de sfințire. Din soborul de preoți a mai făcut parte Blagocinul raionului Herța, protoiereul Pavel Dumitru și Duhovnicul raionului, protoiereul Ioan Caraușu.

Spre sfârșitul slujbei Episcoul Siluan a ținut un cuvânt de învățătură despre credință și despre Sfânta Cruce care este armă asupra diavolilor, vorbind totodată despre importanța Crucii în viața fiecărui creștin.

La rândul său, parohul bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Movila, preotul Igor Andronachi, a ținut să adreseze un cuvânt de mulțumire atât Episcopului Siluan, cât și tuturor celor prezenți.

„Îi mulțumim Preasfintei Treimi și Maicii Domnului pentru această sfântă, frumoasă și istorică zi pentru satul Movila. Este o mare bucurie Prea Sfinția Voastră că sunteți aici printre noi și ați săvârșit Sfânta Slujbă a Sfințirii acestei Troițe. Este darul lui Dumnezeu pentru noi căci ne-a ajutat să reînnoim această Sfântă Troiță cu ajutorul bunilor creștini ai satului Movila, și totodată este binecuvântarea lui Dumnezeu ca în această Sfântă zi să vă avem aici în mijlocul nostru, vladică Siluan.

Împreună cu precucernicii părinți ați săvârșit sfințirea Troiței, coborând harul lui Dumnezeu peste Ea, dar și ocrotirea lui Dumnezeu peste fiecare casă și fiecare suflet din satului nostru.

În viața Trebuie să ne rugăm la Dumnezeu oricând şi oriunde, acasă, pe drum, la biserică. Astăzi, la această răscruce de drumuri, la intrarea în sat, unde se afla Sfânta Troiță ridicată pe vremuri de credincioșii care nu mai sunt în viață, am simțit nevoia ca să o reînnoim și înfrumuseţăm în cinstea Preasfintei-treimi.

Cred și nădăjduiesc că toți cei ce au contribuit la această lucrare, simt o ușurare sufletească și o mare bucurie duhovnicească. De aceea, aduc sincere mulțumiri tuturor binefăcătorilor care au oferit un ajutor. Bunul Dumnezeu să vă ajute și să vă întoarcă însutit și înmiit. Îngerul păzitor mereu să vă ocrotească și de rele să vă păzească. Fie ca jertfa adusă de cei care au făcut posibilă reamenajarea acestei troițe să fie primită în Împărăția lui Dumnezeu”, spus preotul paroh Igor Andronachi.

Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s