Bună ziua, Iubire!

Ziua Îndrăgostiților este sărbătoarea celui mai înalt sentiment uman. În ajunul acestei sărbători supreme a sufletului am fost purtați pe aripile dragostei şi dorului de către colectivul de elevi ai clasei a 10-a de la Școala de Cultură Generală l-lll  Petraşivca (Mihoreni), sub conducerea dirigintei, Elena Olaru.

Dumneaei a început manifestarea cu un cuvânt de felicitare, menționând importanța intelectuală şi spirituală a acestei sărbători. „Dragostea – cel mai nobil sentiment al omului. Fericire celor care au întâlnit în viața lor Dragostea, căci doar ea nu are vârstă, timp ca s-o opreşti în loc, nu se cumpără nici nu se vinde, nici s-o împrumuți nu poți. Trebuie să ținem minte – dragostea şi iubirea e acel sentiment firesc, care ar trebui să-l avem cu toții față de Dumnezeu, faţă de mamă şi  Patrie. Vreau să accentuez că izvorul culturii, izvorul respectului şi omenirii începe din şcoală. Aici se pune începutul acestui izvor nesecat. N-aş greşi dacă aş spune că făclia frumosului la noi în şcoală şi în sat e păstrată foarte bine. Prin măiestria cântecelor, poeziilor şi şcenetelor de dragoste elevii ne-au demonstrat că Dragostea  este nemuritoare”.

Partea a doua a sărbătorii a fost dedicată unui concurs distractiv. Aici participanții au fost apreciați de către juriu cu titlurile: „Inimi îndrăgostite”, „Simpatia publicului”, „Inimi perechi”,  „Perechea romantică”.

Cu o mare plăcere a asistat la această sărbătoare a dragostei, tinereții şi frumuseții colectivul pedagogic al şcolii, elevii oferindu-le profesorilor o inimioară – simbol al dragostei şi fericirii. În popor se spune: unde părinții sunt punctuali şi disciplinați, acolo şi copiii cresc în leagănul binelui şi culturii. Directorul şcolii, domnul Vasile Luncaşu, a mulțumit organizatoarei pentru această sărbătoare de suflet, dorindu-le elevilor succese mari în viitor şi le-a dat câteva sfaturi înțelepte tinerilor care au trecut la o nouă perioadă a vieții lor – adolescența. Dumnealui a vorbit despre conținutul larg al cuvântului „dragoste” – dragostea lui Dumnezeu față de noi, oamenii, dragostea care ne veghează pe parcursul întregii vieți, dragostea noastră pentru Dumnezeu, dragostea părinților față de copii, dragostea față de părinți, de casa părintească, de şcoală şi de plaiul natal, dragostea față de munca pe care o facem, dragostea dintre doi tineri, care stă la baza unei familii fericite. „Nu uitați că viața ne oferă mereu surprize uneori plăcute, alteori mai puțin plăcute. Dragostea poate fi cu răspuns şi fără răspuns, dragoste adevărată sau dragoste-chin. O dragoste adevărată e bazată pe sinceritate, pe stimă reciprocă şi răbdare, respect, rezistență în timp, recunoştință. Învățați-vă să vă trăiți frumos viața! În tot ceia ce faceți puneți măcar o picătură de dragoste şi atunci neapărat veți fi fericiți!”.

Aceste cuvinte m-au pătruns şi pe mine în adâncul sufletului şi aş vrea să spun: cum o mamă bună îşi educă corect copiii în familie, tot aşa procedează doamna Elena Olaru prin munca şi străduința ei neobosită, prin inima mare şi sufletul bun încearcă să reverse  aceste comori în inimile elevilor. Doresc să-i mulțumesc şi eu personal, şi din partea tuturor părinților pentru tot ce a  trezit în inimile şi sufletele copiilor noştri.

Ina PINTILEI, şefa Bibliotecii din Mihoreni

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s