Cum poate fi întărită imunitatea copilului prin metode naturale

Copiii de azi se îmbolnăvesc frecvent. Deşi părinţii dau vina pe problemele legate de mediu, pe stilul de viaţă incorect, pe alimentele bogate în E-uri, multora le este mai uşor să dea copilului un antibiotic, decât să-i întărească imunitatea prin metode naturale. Cheia unei imunităţi de fier este în mâna fiecărui părinte.
Un copil hrănit raţional este un copil sănătos. Din meniul celui mic să nu lipsească porţiile de fructe şi legume, de dorit de provenienţă organică: vitamina C care se găseşte în citrice, pătrunjel, roşii, mere, ardei, piersici, fructe de pădure; vitamina E din uleiuri vegetale; vitamina A din morcovi şi, nu în ultimul rând, fitoncidele – ceapa, usturoiul.
Zilnic e necesar cât mai mult sport şi mişcare în aer liber. Plimbarea pe bicicletă sau pe role, tenisul, fotbalul etc., sunt doar o parte din activităţile care îl ţin pe copil în aer liber. Astfel, activitatea fizică nu face altceva decât să stimuleze circulaţia sângelui, iar odată cu aceasta şi a celulelor sistemului imunitar. Copilului îi creşte pofta de mâncare şi are un somn profund. Dacă copilul nu face sport, atunci imunitatea vine de la contactul cu razele soarelui şi aerul curat.
Odihna este încă o treaptă către o imunitate de fier. Un copil are nevoie să doarmă minimum nouă ore în timpul nopţii şi, cel puţin, două ore la amiază. Explicaţia este una simplă: în timpul somnului, copilul îşi încarcă bateriile cu energie, în caz contrar, organismul lui supra-solicitat oboseşte peste măsură şi devine vulnerabil în faţa microbilor.
Vaccinarea conform programului naţional de imunizări nu trebuie ignorată. La aceasta se mai adaugă şi vaccinarea conform situaţiei epidemiologice la zi. Vaccinul îi ajută pe micuţi să obţină un sistem imunitar care îi protejează de orice microbi sau viruşi.
Regula mâinilor curate se cere respectată cu sfinţenie. Copilul trebuie învăţat să-şi spele mâinile cel puţin de trei ori pe zi. Aceasta reduce cu 50 la sută riscul de infecţie.
Aerisirea zilnică a locuinţei scade cu mult frecvenţa numărului de îmbolnăviri. Bacteriile vii trăiesc 1-2 minute într-o încăpere ventilată frecvent şi, dimpotrivă, aceleaşi bacterii pot să trăiască 8-10 ore într-o cameră unde aerul este stătut.
Fumul de tutun este un inamic ce trebuie combătut. Fumatul pasiv are un efect extrem de negativ asupra capacităţii de apărare a organismului, de aceea un copil nu are ce căuta lângă un fumător sau într-o încăpere unde se fumează.
Copilul trebuie îmbrăcat astfel, încât haina să-i asigure confortul termic necesar, nici prea îmbrăcat, cum de obicei, se practică la noi, şi nici prea dezbrăcat, mai ales dacă copilul nu a fost călit de la bun început.

(Doctorul zilei)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s