Dumnezeu niciodată nu întârzie! Noi întotdeauna ne grăbim!

Nimeni dintre oameni nu poate spune cu siguranță dacă mâine dimineață se va trezi sau nu. Sau dacă Dumnezeu ne va mai binecuvânta mâine cu o zi. Planurile lui Dumnezeu sunt necunoscute pentru noi. De fapt, nu prea ne gândim la aceste lucruri, pentru că așa este natura omului: când totul este bine și frumos, omul uită de Dumnezeu.


Toți suntem la fel: când nu ne reușește ceva, începem să ne îndoim de faptul dacă ne aude Dumnezeu sau nu. Dar El nu întârzie niciodată. El trimite lucrurile potrivite la momentul potrivit. Cât de mult nu ne-am dori să grăbim lucrurile, toate au loc la timpul potrivit. Vine un moment în viață când fiecare dintre noi se simte rănit, jignit sau izolat, crezând că viața nu se poartă cu noi corect. Uităm să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am trăit și ne-am bucurat. Ne aducem aminte să ne rugăm abia atunci când se întâmplă ceva în viața noastră, când înțelegem că suntem nimic în lumea asta, nimic și nimeni fără Dumnezeu.


Abia atunci ne întoarcem spre Dumnezeu, îl căutăm și îl chemăm să ne ajute, să nu ne lase singuri în neștiința și durerea noastră. Abia atunci ne aducem aminte că Dumnezeu stă la ușa inimii noastre și doar atunci deschidem ușa și dorim Să-l primim în ea.


Petrecem mai mult timp, gândindu-ne la propriile dorințe și neajunsuri. În viață, vor exista cu siguranță momente în care vom afla, întrebându-l pe Dumnezeu, de ce nu am obținut slujba pentru care am lucrat atât de mult, sau de ce a trebuit să ne mutăm într-o altă țară pentru a câștiga suficienți bani pentru a trăi. La aceste întrebări desigur că și răspunsuri vor fi, doar că răspunsurile vor fi după răbdarea și încrederea noastră în Dumnezeu.


Putem spune că e ușor de zis, greu de realizat. Nimănui nu-i place să i se spună: „Acceptă totul așa cum este, căci lucrurile care au să se întâmple – se întâmplă indiferent de orice”. Dar oamenii sunt nerăbdători. Ei vor ca totul să se întâmple imediat. Și în zadar. Așa se aranjează viața. Iar regulile ei nu pot fi schimbate.
Când viața nu merge conform planului, am putea începe să ne îndoim de Dumnezeu și de eficiența Lui, dar Dumnezeu nu iese niciodată din cale. El face ceea ce trebuie la momentul potrivit. S-ar putea să percepem lucrurile ca întârziate pentru că ne deplasăm prin viață cu mare grabă.


Acceptați că lucrurile nu vor funcționa întotdeauna așa cum doriți și cedați la planul pe care Dumnezeu vi-l rezervă pentru a găsi libertatea. Credeți în El și El vă va duce în locul potrivit pe care îl meritați. Primiți acest plan al Domnului cu toată inima și cu tot sufletul. Totul va fi bine și se va împlini. Numai că nu când ne așteptăm noi să se întâmple, ci atunci când Dumnezeu știe că e momentul cel mai potrivit.


Mai trebuie să înțelegem o chestie: nimic și niciodată nu ne poate reuși sută la sută așa cum am planificat. Dar dacă ne încredem în Domnul și în planurile Lui, El ne va ajuta să găsim pacea noastră interioară și deplina fericire. Noi doar trebuie să luptăm și să mergem doar înainte. În cele din urmă, vom primi totul.


Să așteptăm momentul.
Credeți în Dumnezeu!

El ne va duce în locul pe care îl merităm să fim. În cea mai simplă zi.
Poate chiar atunci când ne așteptăm cel mai puțin.

Preot Igor ANDRONACHI

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s