A fost pomenit părintele Nectarie Balan

La data de 21 martie 2021 Biserica Ortodoxă a sărbătorit Ziua Triumfală a Ortodoxiei. An de an, prima duminică a Postului Mare este duminica numită a Ortodoxiei. Cu această ocazie, la Biserica Ortodoxă din orașul Herța cu hramul Sfântului Ierarh Spiridon, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către părintele Mihail Păduraru și subsemnatul.


Această zi este importantă pentru toți creștinii orașului Herța, deoarece în această zi, la data de 21 martie 1974, s-a născut regretatul părinte Nectarie Balan, trecut la cele veșnice, fost paroh al Bisericii din Herța. De aceea, în dimineața zilei de duminică credincioșii au mers spre Sfântul Lăcaș al Herței pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a se ruga pentru odihna sufletului adormitului robului lui Dumnezeu, părintelui Nectarie.


După oficierea Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru pururea pomenitul vrednicul de pomenire, protoiereul Nectarie Balan. După ce au cântat cu toții Veșnica pomenire, părintele Igor Andronachi a ținut un cuvânt de mângâiere pentru familia părintelui, cât și pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au stimat pe părintele Nectarie.

Preot Igor ANDRONACHI,
parohul Bisericii din Movila Herței

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s