Drumul Crucii la Movila

La data de 4 aprilie 2021, Biserica Ortodoxă a sărbătorit Duminica Sfintei Cruci. După oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Movila, a fost organizat un Drum al Crucii împrejurul satului.


Este al doilea an consecutiv când din inițiativa subsemnatului, în sat se organizează un mic Drum al Crucii. Ideea a venit anul trecut când tot pământul a ajuns într-o stare gravă din cauza noii boli molipsitoare, de aceea acest Drum al Crucii este un strigăt de durere al nostru al tuturor, ca Dumnezeu să ne audă și să se milostivească spre noi.


Astfel că, după oficierea Sfintei Liturghii, am pornit spre acest mic Drum al Crucii care formează 4 km pe jos. Luând fonarurile, crucile, Sfânta Cruce, împodobite cu flori special pentru duminica respectivă, steagurile și icoanele vechi care se păstrează în Sfântul Altar, am pornit de la Biserica Adormirea Maicii Domnului până la Biserica cu hramul Sfântul Ștefan cel Mare. Pe drum am făcut câteva opriri unde am citit rugăciuni de încetare a bolilor molipsitoare, mergând pe ulițe și stropind drumul cu Sfânta Agheasmă și tămâind cu tămâie. Apoi de la Biserica Sfântul Ștefan cel Mare am pornit pe alt drum spre Biserica Adormirea Maicii Domnului, unde ajungând am mulțumit lui Dumnezeu pentru puterea de a merge pe jos și pentru timpul prielnic de a săvârși acest Drum al Crucii.


Toţi împreună, având bucurie duhovnicească, pe drum am cântat diferite cântări specifice Postului Mare, apoi ajungând iarăși de unde am pornit, am cântat Mulți ani trăiască, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate.

Igor ANDRONACHI,
preotul-paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Movila

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s