Un frumos concert de Sfintele Paști la Pătrăuții de Jos

În a treia zi a celei mai frumoase și așteptate sărbători creștine – Învierea Domnului, Căminul cultural din Pătrăuții de Jos a fost gazda unui concert frumos și mult așteptat.
După o lungă întrerupere, iată că din nou ne-am adunat în zi de mare sărbătoare creștină la Căminul cultural din Pătrăuții de Jos. Sub îndrumarea neostenitelor doamne Larisa Popescu-Chedic, directoare, și Natalia Balan, conducătoare artistică a acestei instituții culturale, a avut loc un frumos concert susținut de ansamblul popular de dansuri „Mugurel”.


Mai întâi a fost amenajată o frumoasă expoziție de Sfintele Paști cu coșulețe pline cu cozonaci, ouă roșii, flori… A urmat un scurt recital poetic pascal susținut de membrii cercului artistic „Lira” ce activează pe lângă Căminul cultural. Apoi – o suită de cântece și dansuri populare, ca­re au umplut sufletele de bucurie și voie bună tuturor celor prezenți.


Ne-au încântat cu vocile lor tinerele și talentatele soliste Daniela Grumeza, Ma­ria Luchinciuc, Gabriela Bahnean și laureata mai multor concursuri naționale și internaționale, talentata Xenia Grabiuc.
Surpriza cea mare a fost suita de dansuri populare: Hora, Sârba, Bătuta, prezentate de grupul de dansatori, vârsta mare și mijlocie, ai vestitului ansamblu de dansuri „Mugurel”, participant și laureat al multor concursuri și festivaluri locale, dar și internaționale.


În frumoase haine națio­nale, cu opincuțe, acești copii sub îndrumarea celor două doamne, dar și cu susținerea și ajutorul părinților, dau dovadă de multă pricepere și dragoste faţă de frumoasele noastre tradiții populare.
Despre păstrarea acestor tradiții, adevărate valori ale neamului nostru, am vor­bit personal în fața celor prezenți, când mi s-a oferit cuvântul, adăugând bineînțeles și felicitările de rigoare prilejuite de marea sărbătoare creștină ce a poposit în viața noastră.


Sincere mulțumiri aducem doamnelor Larisa Popescu-Chedic și Natalia Balan, ca­re a fost și prezentatoarea programului de concert, operatorilor de sunet Miroslav Bahnean și Radu Celacuș pentru munca depusă, pări­nților pentru înțelegere și sus­ți­nere, copiilor pentru efort și străduință.


Sperăm că de acum înainte vom avea parte de multe asemenea momente de sărbătoare în viața noastră. Or, cântecul, jocul, poezia, graiul, portul, credința, datinile, obiceiurile, tradițiile strămoșești sunt comoara noastră spirituală. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să le putem păstra și transmite mai departe.

Eleonora SCHIPOR,
profesoară, scriitoare, Cetățeană de Onoare a satului Pătrăuții de Jos

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s