Mai mult decât un dascăl…

Cred că nu există om pe fața pământului care să nu-și amintească cu adâncă prețuire și respect de acei care l-au îndrumat pe drumul vieții – învățătorii. Dl Leon Nimigean din Oprișeni aproape toată viața conștientă și-a dedicat-o copiilor, însă putem afirma cu încredere că e mai mult decât un profesor. Dumnealui face parte din generația tinerilor anilor 60 ai secolului trecut, care au decis să învețe carte și să revină în satul natal pentru a forma elita intelectuală a vetrei străbune. Soarta i-a hărăzit un destin deosebit. Pe lângă dragostea de carte a știut să insufle multor generații de copii stima față de limba maternă, tradițiile și obiceiurile strămoșești, portul popular. Decenii la rând a fost în mișcarea de artiști amatori, prezentând cântecele și dansurile oprișenene pe diverse scene la nivel de raion și regiune.


Deși se află la odihna binemeritată, dl Leon Nimigean nu are timp de pierdut. Deseori e prezent la școală, participă activ la viața obștească, mereu e vesel și bine dispus, se bucură de orice glumă proaspătă.
Astăzi dl profesor Leon Nimigean a pășit pragul celui de al 75-lea jubileu. Îi numele tuturor consătenilor, foștilor elevi din diferite locuri al lumii, îi oferim un sincer „La mulți ani!”, plini de sănătate, bucurie și împliniri!

Vasile BÂCU
În imagini: dl Leon NIMIGEAN, împreună cu soția, doamna Silvia și foștii elevi
.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s