Gheorghe Mazurașu: „La realizarea proectelor pe banii bugetului nu au fost admise nici un fel de abuzuri!”

În anul 2021 din Bugetul de stat pentru dezvoltarea social-economică a teritoriilor ce țin de Circumscripția electorală nr. 203 (fostele raioane Herța, Hliboca, Noua Suliță, o parte din raionul Storojineț și suburbia Sadagura – cea mai mare parte a străzii Hotinului, în zona ȘM nr. 31) până în luna august au fost alocate 20 milioane grivne. Ca și în timpul campaniei electorale, atrag atenția că aceștia nu sunt banii deputatului Mazurașu, nu ai comunităților, raioanelor respective, nici a regiunii – sunt bani din buget, adică banii celor care plătesc taxe și impozite! Pur și simplu, la repartizarea lor participă și deputații poporului.


Țin de asemenea să subliniez faptul că anume din propria inițiativă ce a fost susținută de colegi, banii social-economici se împart egal pe circumscripții și nu ca înainte – „cine și cât decide”.


Așa s-a întâmplat că anul trecut raionul Herța a primit mai mulți bani decât alte părți ale Circumscripției. De data aceasta din „tranșa a do­ua” banii au fost orientați pentru achiziționarea inventarului sportiv pentru amenajarea unor mini complexe sportive în Comunitățile Teritorial Unite Herța și Ostrița. Am vorbit despre acest fapt în public și, în particular în rețelele de socializare.


Mă bucură faptul că în anul 2020, în afară de reconstrucția încăperilor Școlii medii Herța, a avut loc un eveniment important pentru raion – a fost inaugurat podul Lunca-Marșinți. E o problemă „suspendată” încă din timpul inundațiilor din 2008. Și îmi pare bine că anume în timpul cadenței echipei noastre a fost soluționată. La moment, dacă ne-am aminti de vizita Președintelui Volodymyr Zelenski în Bucovina în luna iulie 2020, când dumnealui l-a întrebat pe Oleksandr Kubrakov, șeful de atunci al „Ukravtodor”-ului, dacă e reală finalizarea construcției până la sfârșitul anului și răspunsul a fost pozitiv, oponenții și-au exprimat din plin scepticismul referitor la aceste declarații. Însă, podul a fost, totuși, construit până la sfârșitul lui 2020. Pas cu pas, de asemenea, se mișcă și redeschiderea PCT „Diakivți”.


În cadrul Programului „Marea edificare” se construiesc, bineînțeles, și școli, și grădinițe, și ambulatorii, și obiective sportive, și, bineînțeles, drumuri. În genere, cu toții ne dorim să avem peste tot drumuri bune! Însă nu le putem rezolva toate imediat. Câte puțin, pășim înainte! Una din frazele mele preferate este „Economia începe de la drumuri”, ea caracterizează atitudinea mea față de această problemă…


Însă, pentru a avea posibilitatea de a construi mai mult și de a dezvolta infrastructura rutieră, socială și de alte categorii, e nevoie de un avânt în sfera economică. Însă acest fapt este posibil, sunt convins, doar în cazul când vom patrona și stimula în realitate sfera de producere autohtonă, sectorul real al economiei.


Oamenii deseori apreciază randamentul activității deputaților poporului în raport cu obiectivele ce se construiesc sau se repară din banii supranumiți „social-economici”, uitând că funcția de bază a unui deputat este, totuși, activitatea legislativă. Iar în ceea ce privește banii „social-economici”, cel mai important pentru mine e ca banii bugetari să se administreze transparent și fără nici o aluzie de abuzuri! Deci, apelez la cei neindiferenți să urmărească cu atenție procesul de realizare a acestor proiecte și să informeze dacă vor afla ceva, sau vor bănui, că în cadrul acestor procese cineva va încerca să-și asume bani publici. Doar împreună putem face ca asemenea oameni nici să nu-și poată permite asemenea intenții!

Cu stimă,
Gheorghe MAZURAȘU,
deputat al poporului
din Ucraina

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s