ÎPS Longhin, Mitropolit de Bănceni:„Simt nevoia să vă îmbrățișez pe fiecare dintre voi”

La 19 august, când Biserica Ortodoxă a sărbătorit marea sărbătoare Schimbarea la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dar și ziua când Înalt Preasfințitul Longhin, Mitropolit de Bănceni, starețul Mănăstirii Înălțarea Domnului din Bănceni, a împlinit 56 de ani, după patru luni de lipsă pentru un tratament important, a avut loc bucuria reîntâlnirii cu obștea monahală, cler și enoriași.


După Sfânta Liturghie, vlădica Longhin a rostit o emoționantă predică, difuzată pe larg, cu mii de vizualizări în rețelele de socializare, din care publicăm un mic fragment:
– Iubiții mei, e atâta bucurie, e atâta bucurie și har, de câte ori ne întâlnim în această bucurie a Duhului Sfânt, în această bucurie a Harului Dumnezeiesc, noi trăim clipe cerești, nu pământești. Și în aceste clipe care Dumnezeu ne-a ajutat și ne ajută mereu să le trăim, să ne bucurăm întru ele, să nu uitați că Dumnezeu este cu noi. Au trecut patru luni de zile de când nu ne-am văzut. Știți ce mult îmi era dor de voi?!…


Eu am vrut să vă mulțumesc din suflet că abia acum am înțeles ce înseamnă rugăciunea voastră care m-a făcut să trec peste toate.


Atâta vreme cât Dumnezeu este cu noi să nu vă temeți de nimic!
Simt nevoia să vă îmbrățișez pe fiecare în parte, atâta vreme cât sunteți, puteți arăta puterea lui Dumnezeu în voi, în rugăciunea voastră și trăirea voastră, în dragostea voastră. Oare există ceva mai frumos ca frații să fie împreună?!


Cred că e greșită afirmarea că noi apărăm Biserica, Biserica și Dumnezeu ne apără pe noi!
În numele tuturor cititorilor noștri împărtășim această mare bucurie și mulțumim Bunului Dumnezeu pentru fericitele clipe ale reîntâlnirii.

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s