La Cernăuți a fost lansată cartea „Istoria românilor canadieni 1890-2020”

În orașul Cernăuți a fost lansată monografia „Istoria românilor canadieni 1890-2020” de Ștefan Străjeri. Sosit din statul american Michigan, dar fiind originar din Pojorâta, județul Suceava, autorul a prezentat românilor din regiunea Cernăuți o istorie a unei comunități înstrăinate, transmite agenția BucPress.
Printre paginile acestei cărți găsim informații prețioase despre românii emigrați din localitatea bucovineană Boian, despre modul cum aceștia și-au păstrat graiul și tradițiile.
Evenimentul, organizat în cooperare cu Societatea „Golgota” a românilor din Ucraina, a fost moderat de Maria Toacă, coordonatoarea Bibliotecii Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din Cernăuți.
De asemenea, la eveniment a fost prezent un grup de români din localitatea Boian, care l-au invitat pe autor să viziteze moșia strămoșească a lui Ion Neculce.
Autorul cărții s-a arătat a fi încântat și impresionat de frumoasa ocazie de a dialoga cu românii din regiunea Cernăuți într-un cadru cultural inedit.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s