Mămăliga: Țigări de contrabandă în valoare de 350 mii grivne, descoperite pe malul Prutului

Un lot important de țigări de contrabandă au fost depistate de polițiștii de frontieră din regiunea Cernăuți într-un ascunziș improvizat, pe malul râului Prut, la frontiera ucraineano-română.
Conform Departamentului Regional Vest al Serviciului de Grăniceri din Ucraina, în urma cercetărilor efectuate agenții de pază a frontierei au descoperit 16 colete de țigări de diferite mărci comerciale, în număr de 7.900 pachete.


Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 350 mii grivne.
„Țigările de contrabandă au fost ascunse sub crengile copacilor, printre tufișurile de pe malul râului Prut. Descoperirea a fost făcută de grănicerii Pichetului „Mămăliga”. Cel mai probabil contrabandiștii intenționau să treacă cele 7.900 de pachete, estimate la suma de 350 mii grivne, în România”, comunică departamentul.

Desenele copiilor nouăsulițeni, expuse la Ungheni

Palatul de Cultură din Ungheni, Republica Moldova, găzduiește o expoziție de desene ale copiilor cu genericul „Lumea mea inteligentă / My smart world”. Expoziția se desfășoară în cadrul Concursului internațional de creație artistică „Ungheni și orașele înfrățite”.


În total au fost expuse 36 de lucrări ale copiilor din cinci orașe înfrățite cu municipiul Ungheni: Nanchang (China), Iași (România), Noua Suliță (Ucraina), Jonisckis (Lituania), Andrezieux – Boutheon (Franța), precum și din Ungheni.


Printre lucrările expuse se numără și creațiile plastice ale elevilor Școlii de Artă din comuna Noua Suliță – Valeria Șmidt, Tatiana Prepelița, Iana Iancova, Daniela Arsenii, Adriana Stefliuc și Ana Litvin.
Un juriu format din specialiști a evaluat fiecare lucrare în parte, iar în zilele următoare vor fi stabiliți finaliștii și învingătorii acestei expoziții-concurs.


Lucrările copiilor au fost plasate pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Ungheni, iar câștigătorii vor fi aleși prin votul utilizatorilor.


Cei care doresc să-i susțină pe elevii nouăsulițeni sau să aleagă cea mai îndrăgită lucrare, pot accesa linkul respectiv (facebook.com/ungheni.md/posts/5174714529211948).
De subliniat că orașul Noua Suliță a semnat un acord de înfrățire cu municipiul Ungheni în anul 2014.

Prilej de invitație
Studenții și profesorii cernăuțeni au posibilitatea de a învăța româna gratuit

ajații Universității Naționale „Iuri Fedkovyci” din Cernăuți, care doresc să studieze limba română la nivelurile A1, A2, B1, B2, C1 și C2, au posibilitatea să urmeze cursurile de studiere a acestei limbi romanice chiar în incinta instituției superioare de învățământ.


Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Universității cernăuțene, notează BucPress.
Cursurile sunt concepute pentru cei care nu au studiat niciodată româna sau au cunoștințe de bază ale acestei limbi europene. Ele sunt gratuite și vor fi susținute de Drd. Ioana-Daniela Bălăuță de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (România).
Pentru înscriere la cursuri accesați acest formular online – https://cutt.ly/yWFh8Lv
Perioada de înscriere durează până pe 20 septembrie 2021.

Grupaj realizat
de Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s