Prima vizită a tinerilor cititori

Biblioteca Publică „Gh. Asachi” din oraşul Herța a organizat o excursie pentru elevii clasei 1-B de la Şcoala cu predare în limba ucraineană (învățătoare Lilia Turculeț) la bibliotecă sub genericul „Țara magică a cunoștințelor”.


Scopul: familiarizarea co­piilor cu instituția, cu regulile de conduită în bibliotecă; discuția despre comunicarea cu cartea și igiena lecturii; familiarizarea cu conceptele „bibliotecă”, „bibliotecar”, „cititor”; dezvoltarea memoriei, gândirii și imaginației, cultivarea unui sentiment de respect pentru carte, dorința de a citi și de a vizita biblioteca.


Copiii, curioși, au ascultat cu atenție povestea bibliotecii și a „rezidenților” ei – cărțile.
Prima cunoștință a fost pentru copii neobișnuită, misterioasă și fabuloasă. De asemenea, micii oaspeți au vizionat un film cu desene animate, care i-a învățat să fie politicoși și curioși. Elevii au primit o emblemă ce indică faptul că sunt utilizatorii noștri.


A fost o zi distractivă și veselă. Chipurile zâmbitoare ale copiilor și ochii strălucitori ne-au mărturisit că toată lumea s-a bucurat de excursie. Copiii și-au luat rămas bun, oferindu-i bibliotecarei faimosul „cinci”, adică bătând palma cu ea – semn că vor mai veni.

Angela MARCU,
șefa Bibliotecii Publice
„Gh. Asachi” din Herța

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s