Să ne amentim de Vasile Nichifor,  Medicul și Omul cu literă mare

A fost nu doar un medic talentat și organizator al sferei de ocrotire a sănătății, ci și o personalitate  inteligentă, multilaterală, cu multă dăruire de sine, un cetățean și un adevărat patriot al țării sale. Principiul de bază al vieții lui a fost slujirea,  fără pic de rezervă, oamenilor.

Calitatea remarcabilă a lui Vasile Nichifor, ca cetățean, medic și profesor, a fost dorința de a ajuta oamenii. El și-a transmis întotdetauna cu mare plăcere cunoștințele, abilitățile și dragostea noilor generații de medici. Pentru colegii și ucenicii săi, el a fost și va rămâne un exemplu de Om adevărat.  Vasile Nichifor a fost un tată grijuliu și înțelept nu numai pentru copiii săi, ci și pentru colegi și pacienți. Serviciul întotdeauna era pentru el la același nivel ca și propria casă.

Fiicele au continuat destoinic munca tatălui lor. Doamna Tatiana a devenit un organizator profesionist al sferei medicinale, iar doamna Livia – un obstetrician-ginecolog  profesionist și om de știință  de cea mai înaltă calitate. Medici adevărați –  profesioniști, de care tatăl poate fi mândru!

Am avut norocul să-mi încep cariera profesională sub îndrumarea lui Vasile Vasilievici (așa îl numeau colegii și pacienții) – un medic înțelept, dascăl adevărat. Sfatul și exemplul său mă însoțesc permanent  în viață și muncă, el fiind întotdeauna bucuros de succesul discipolilor săi.

La 15 octombrie 1997 a plecat dintre noi… Cu respect și sincere condoleanțe familiei, ne amintim de Profesorul nostru, Medicul, Colegul, Tatăl, Cetățeanul, Omul adevărat! 

În numele foștilor discipoli: Igor DRUȚA

În numele foștilor colegi și prieteni: Gh. PAMPUREAC, Ș. LEAHU, A. BURMIN, T.  BURMINA, C. ANDRIESCU,  D. SCURTU, G. GAINA, M. SCRIPA, Gh. FOLOȘNEA, V. SCRÂNNICOV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s