O viață consacrată instruirii și educării copiilor 

În ziua de astăzi, când partea materială a vieții a devenit prioritară, puțini sunt acei care rămân fideli profesiei alese, indiferent dacă e bine remunerată sau cu mai multă modestie din partea autorităților. Totuși, trebuie să recunoaștem că anume pe acești oameni se ține acum țara: medici, profesori, agricultori și alte profesii, care ne însoțesc viața cotidiană de la naștere până la ultima clipă a vieții.

Doamna Fanica Cuti, învățătoare de clasele primare la Școala din Bănceni, comuna Ostrița, fostul raion Herța, face parte anume din această categorie. Vicisitudinile timpurilor, trecerea la „capitalismul sălbatic”, când foarte mulți pedagogi au luat calea străinătății, nu i-au schimbat pozițiile și atitudinea față de cauza aleasă.

După absolvirea Liceului pedagogic în anul 1981 își începe cariera la Școala Medie Ostrița, unde activează timp de zece ani. Apoi se mută la Bănceni, unde și astăzi instruiește și educă copiii satului, ajutându-i să facă primii pași în lumea cunoștințelor, să citească primele cuvinte, să aștearnă în caiete primele propoziții. Pentru aceasta o stimează și o prețuiesc generații de foști și actuali elevi, părinți și bunici.

În prima zi a lunii decembrie, doamna Fanica își va sărbători ziua de naștere, împlinind o frumoasă vârstă – 60 de ani. Evident, o așteaptă surprize și cadouri din partea familiei, prietenilor. Însă cel mai scump cadou pentru dumneaei, sunt sigur, vor fi cuvintele sincere și lumina din privirile copiilor: „La mulți ani, scumpa noastră învățătoare!”.

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s