Blândul motiv al colindelor a dăinuit pe scena din Horbova

La Horbova sărbătorile sunt la ele acasă. Duminica trecută am fost din nou invitați aici pentru a ne bucura împreună cu artiștii amatori din întreaga Comunitate Ostrița de farmecul colindelor. Anume acestui frumos obicei-vestitor al Nașterii Domnului a fost consacrat fermecătorul festival, binecuvântat de preotul Serghei Stașco și onorat de oaspeți dragi veniți la invitația dlui primar Vasile Țurcan: Ruslan Domnițac, președintele Co-n-siliului Raional Cernăuți, Laurențiu Claudiu Ciocan, consul general de carieră la Consulatul General al României la Cernăuți, preoții din parohiile comunei, consilieri locali și, bineînțeles, spectatorii horboveni, dornici să savureze mereu din arta talentaților artiști.

Au răsunat apoi frumoasele colinde în limbile română și ucraineană, aduse cu mult drag de la Godinești, Lucovița, Buda Mare, Mamornița și Horbova, în rol de gazdă a festivalului. 

Cele câteva ore au trecut  pe neobservate, deoarece au fost  trăite în atmosfera feerică de sărbătoare, oferită din suflet de către oameni de suflet.

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s