Casa de cultură din Şcerbinţi, comuna Vancicăuți, a ajunso ruină

Casa de cultură din localitatea Şcerbinţi, comuna Vancicăuți, a ajuns o ruină, după ce o parte din imobil s-a prăbuşit la pământ.

Potrivit starostelui satului, Alexandru Rotar, clădirea era avariată și a fost închisă în urmă cu trei ani. În prezent imobilul nu mai poate fi supus reconstrucției.

Conducătoarea instituției, Tatiana Iurciuk, spune că pentru reconstrucția obiectului era nevoie de circa un milion grivne. Cheltuielile respective nu au putut fi acoperite de bugetul raional. Prin urmare a fost luată decizia de a închide Casa de cultură.

Instituția avea o sală cu scenă pentru 300 de locuri, foaier, o sală pentru activitatea cercurilor artistice și o sală pentru bibliotecă. Cărțile din bibliotecă au fost transportate la Noua Suliță, iar restul lucrurilor –  în Primărie.

Clădirea nu mai poate fi restaurată și nici reconstruită. Ea va fi demolată. Chestiunea privind demolarea obiectului va fi examinată săptămâna viitoare, la ședința Comitetului executiv, a declarat primarul comunei Vancicăuți, Vladimir Lupoi.

Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s