Pădurarii bucovineni au dat încă o dată dovadă de eroism

Zilele trecute, lucrătorii forestieri ai Întreprinderii de stat „Gospodăria silvică Secureni”, subordonată Direcției regionale a Gospodăriei silvice și vânătorești Cernăuți, au descoperit tăieri ilegale de arbori în așa-numita pădurice a satului Vancicăuți, situată la frontiera  ucraineano-română.

Potrivit gardienilor pădurilor, localnicii au tăiat ilegal 70 de copaci cu diametrul cuprins între 10 și 38 de centimetri. Mai mult decât atât, în timpul inspectării zonei, pădurarii au găsit două biciclete și două drujbe, abandonate de răuvoitori.

La fața locului a fost chemată și poliția, care imediat a declanșat o anchetă. Anchetatorii au constatat că localnicii au cauzat daune statului în sumă de 124 mii grivne.

Misiunea lucrătorilor forestieri nu se termină aici. Mai rămâne de luat măsuri în ceea ce privește defrișările și tăierile necontrolate ale pădurilor din Carpații ucraineni, dar și stoparea exportului de material lemnos către statele UE.

De subliniat că în condițiile în care în țară predomină sărăcia și corupția, iar facturile la energie nu mai pot fi suportate de populație, oamenii de la țară încearcă să facă rost prin toate mijloacele legale și ilegale de lemne de foc, care, de fapt, și ele s-au scumpit considerabil.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s