Dragostea lipsește din viața noastră

În orice clipă a vieții, în ce moment sau la ce vârstă nu am fi, dacă ne punem întrebarea nouă înșine sau întrebăm pe cei din jurul nostru ce le lipsește acum oamenilor, cred că toți într-un gând am răspunde că tuturor ne lipsește Dragostea. Dragostea lipsește din viața noastră. Și, uitându-ne în jur, observăm că oamenii sunt tot mai reci. Lumea întreagă este din ce în ce tot mai nesigură. Problemele sunt tot mai mari, păcatele sunt tot mai grele, iar relațiile între oameni sunt tot mai apăsătoare pe suflet. A intrat în obișnuința noastră că, în loc să ajutăm, noi criticăm. În loc să înțelegem, judecăm, și în loc să ne rugăm, la fel judecăm. Ne-am obișnuit cel mai mult să ne gândim la ceea cum suntem noi, cum ne simțim noi, și mai puțin să ne gândim la faptul cum sunt și cum se simt ceilalți. Poate că încă nu e timpul să înțelegem, sau vom înțelege când va fi prea târziu că în viața aceasta fără dragoste nu vom putea niciodată să reușim să facem lumea mai bună… Noi cu toții avem defecte. E și normal, doar suntem oameni, greșim… păcătuim… supărăm… judecăm… apoi poate și ne cerem iertare. Însă, dacă ne vom cere iertare fără de inimă plină de dragoste, plină de compasiune și respect, toate acestea ar fi degeaba. Uneori ți-e rușine să-i spui cuiva ceva din interiorul inimii tale, din frică că acela doar se va bucura… Acestea și multe altele se întâmplă acum când noi am putea trăi într-o lume mai bună, mai frumoasă. Nu zic perfectă pentru că nici noi nu suntem perfecți. Însă, ne dorim să trăim și am putea trăi într-o lume plină de dragoste. Dragostea este Dumnezeu, și dacă vom trăi Pentru Dumnezeu, În Dumnezeu și Cu Dumnezeu, vom trăi în Dragoste. Dar noi am început tot mai mult să-L alungăm din viața noastră pe El, am început să avem tot mai puțină dragoste… De am avea mai multă dragoste cât de bine ar fi!

Gânduri de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate!

Îți mulțumesc, Doamne, că exist, că trăiesc, că respir, că iubesc. Totdeauna am mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am primit și primesc de la El. Pentru greutățile și ușurințele pe care le-am avut. Pentru visurile care au devenit realități. Pentru dorințele pe care Dumnezeu le-a împlinit. Știu cu siguranță că fără Dumnezeu nimic din ceea ce am și ce sunt, nu s-ar fi împlinit fără El. Și îi mulțumesc ori de câte ori îmi aduc aminte să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine și pentru familia mea.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru tot ceea ce am, pentru puținul care este, de fapt,  atât de mult. Doar El știe care îmi sunt dorințele, nevoile. Cu siguranță că El mai are planuri cu mine pe care eu nu le cunosc, dar aceasta nu mă împiedică să am încredere în El. El are grijă de mine, El îmi vrea binele, chiar dacă uneori nu primesc ceea ce îmi doresc pentru că nu ar fi bun pentru mine.

Tot ceea ce se întâmplă în viață, este voia lui Dumnezeu. De aceea, nici nu trece o zi fără Să-i mulțumesc, știind că El știe cum și cu ce să răsplătească. Îmi doresc să găsesc în mine puterea de a spune sincer „Mulțumesc pentru tot”, chiar și atunci când mă aflu în preajma încercărilor. Îmi doresc să nu uit niciodată să mulțumesc și pentru ceea ce am și pentru ceea ce îmi lipsește și să am încredere că voi primi ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru mine.

Și nu în ultimul rând, Îți mulțumesc, Doamne, pentru faptul că mă lași să iubesc, că îmi sădești pururea în suflet dragoste, precum și tot ce este bun.

Pentru Sănătate și Familie,

Pentru pâine și apă,

Pentru toate acestea și altele ce ni le dăruiești zi de zi…

Preot Igor ANDRONACHI,

parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului
din Movila

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s