„Romeo și Julieta la Mizil” – un Festival de zile mari al amatorilor de poezie și epigramă de toate vârstele”

Deja de 15 ani consecutiv  în orașul Mizil din România se desfășoară Festivalul de poezie și epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, având sediu stabil în incinta Liceului „Grigore Tocilescu”, iar în calitatea de gazde și organizatori pe domnii Victor Minea și Laurențiu Bădicioiu. Poeți și epigramiști de toate vârstele au ocazia să-și prezinte la concurs rodul talentului, cele mai bune fiind publicate într-un volum anual.

Din păcate, ultimele două ediții ale Festivalului, din cauza pandemiei, au loc în regim on-line. La 29 ianuarie  a.c. a avut loc cea de a XV-a ediție jubiliară. În pofida distanței între participanți, organizatorii au făcut tot posibilul ca fiecare să-și spună cuvântul, să intervină la moment.

Festivalul este de o importanță deosebită pentru întreaga spiritualitate românească, deoarece e deschis pentru românii de pretutindeni: Republica Moldova, Ucraina, țările europene. Ne bucură prezența poeților din nordul Bucovinei, Basarabiei și Ținutului Herța. Timp de câțiva ani printre partenerii Festivalului „Romeo și Julieta la Mizil” se află Liceul „Mihai Eminescu” din Carapciu, condus de dl director Eugen Tovarnițchi, Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina, presa de limbă română din regiunea Cernăuți, care fac tot posibilul să promoveze evenimentul în rândurile amatorilor de poezie și epigramă. 

Anul acesta, de exemplu, au fost menționați scriitorii cernăuțeni Anatol Viere și Petru Grior. 

Timpul trece repede și în toamnă vor începe înscrierile pentru cea de a XVI-a ediție a Festivalului „Romeo și Julieta la Mizil”. Vă îndemnăm, stimați poeți și epigramiști de toate vârstele, să participați. Juriul responsabil și competent o să vă dea aprecierea meritată. Însă avem de câștigat cu toții și prin faptul că ne vom afla o perioadă de timp ca într-o adevărată oază a limbii române, alături de frații noștri de neam.

Vasile BÂCU  

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s