La Cernăuți au fost alocate 1 milion grivne pentru truse de ajutor umanitar 

 La Cernăuți au fost alocate un milion de grivne pentru achiziționarea truselor pentru persoanele strămutate interior. Trusele de ajutor vor include produse alimentare și de igienă.

Respectiva decizie a fost luată în cadrul ședinței Comitetului executiv din 2 mai, potrivit Ua Bucovina.

Acești bani vor fi folosiți pentru achiziționarea produselor necesare pentru 3000 de pachete. Potrivit directorului Direcției de politici sociale a Consiliului Orășenesc Natalia Frunze, trusele de ajutor umanitar achiziționate pentru această sumă vor fi suficiente pentru cel mult două săptămâni. Prin urmare, Departamentul a cerut Ministerului Politicii Sociale să aloce cinci milioane pentru achiziționarea mai multor produse necesare.

Setul de produse alimentare include făină, ulei, zahăr, prăjituri, ceai, paste făinoase, iar cel cu produse de igienă: săpun, șampon, pastă de dinți. Costul unui set de alimente este de 250 grivne, iar celui cu produse de igienă – 100 grn.

Potrivit Nataliei Frunze, cetățenii veniți din zonele unde la momentul actual nu mai au loc ostilități nu vor beneficia de seturi de ajutor în luna mai. În același timp, vor putea obține pachete pentru lunile martie și aprilie.

Anterior, pentru aceste nevoi au fost alocate două milioane de la bugetul orașului. Oamenii din alte regiuni au primit 400 de seturi într-o singură zi.

Pachetele sunt distribuite persoanelor care sunt înregistrate ca refugiați. Adeverinţa de persoană strămutată intern se poate obține în timpul înregistrării pe strada Eroii Maidanului nr.7 (intrarea din curte). De asemenea, refugiații pot obține un pachet de acolo. Pentru a face acest lucru, pe lângă certificat, trebuie să prezinte un act de identitate.

O familie de până la trei persoane poate primi un pachet, cu mai mulți membri – două pachete. Refugiații care mănâncă și locuiesc în instituțiile publice ale orașului nu vor putea primi truse cu ajutor umanitar.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s