Interesant, informativ, cool!

Tema întâlnirii recente la biblioteca noastră a fost  „Plantele medicinale și sănătatea noastră: proprietățile vindecătoare ale ierburilor din Bucovina”.

Lumea plantelor este un dar unic al naturii pentru omenire. Din timpuri străvechi, oamenii au folosit fructe, părțile verzi ale plantelor, rădăcinile și rizomii lor pentru necesităţile lor. Așa în domeniul medicinii a apărut fitoterapia.

În atenția utilizatorilor: publicații enciclopedice, de referință, articole științifice populare despre utilizarea plantelor medicinale, descrierea acestora, rețete pentru utilizarea și consumul colecțiilor de plante și ceaiuri medicinale, recomandări de colectare, prelucrare și păstrare.

Deci, puteți bea ceai delicios din plante și în bibliotecă. Va așteptăm la ceai!

„Constituția – drepturile și obligațiile tale”

Pe 28 iunie, țara noastră sărbătorește Ziua Constituției. Acum 26 de ani a fost adoptată Legea fundamentală a statului în Ucraina. Acest act a stabilit independența poporului ucrainean, l-a făcut adevăratul proprietar al suveranității.

Cu această ocazie s-a desfășurat în bibliotecă jocul juridic „Constituția – drepturile și obligațiile tale”.

Vizitatorii au aflat fapte interesante și istoria creării Constituției, au ghicit testul, au scris urări pe flipchart pentru Ziua Constituției Ucrainei.

Bibliotecarii le-au povestit vizitatorilor despre Legea fundamentală a statului, despre faptul că fiecare om vine pe această lume cu drepturi și au subliniat: „Pentru ca nimeni să nu vă încalce drepturile, trebuie să respectați drepturile altor copii”. Au vorbit despre îndatoririle pe care trebuie să le îndeplinească. Copiii au răsfoit paginile Constituției Ucrainei, precum și cărțile despre drept și au aflat cum o singură carte se potrivește tuturor vieților noastre și vieții întregii noastre țări.

Ludmila Onofriese a venit la eveniment cu un discurs de bun venit și un certificat „Pentru serviciul dezinteresat al poporului ucrainean, curaj și statornicie în lupta pentru libertate și independență a Ucrainei în războiul cu agresorul rus, voluntariat activ și cu ocazia Zilei Constituției”   în numele deputatului poporului Ucrainei, Gheorghe Mazurașu. Acest certificat este o realizare nu numai a personalului bibliotecii, ci și a vizitatorilor care sunt creativi, pozitivi și intenționați.

Împreună vom învinge!

O întâlnire utilă cu oamenii legii

Pe data de 6 iulie a avut loc o întâlnire interactivă „Operațiunea Safe Summer -2022” cu polițiști. La întâlnire au venit inspectorul sectorului de prevenire a infracțiunilor în rândurile minorilor, locotenentul de poliție Serghei Muraru și ofițerul de poliție comunitară, căpitanul de poliție Andrei Lys.

O comunicare vie și animată între vizitatori și polițiști a început încă din primele minute ale întâlnirii. Cei prezenți au pus multe întrebări, iar polițiștii calificați au răspuns sincer și au vorbit despre alegerea profesiei lor, despre viața de zi cu zi și responsabilitatea polițiștilor pentru ordinea în orașul natal, precum și despre cazuri și infracțiuni neplăcute care uneori apar în rândul școlarilor și i-a avertizat pe cei prezenți să fie reprezentanți prudenţi, atenți și demni ai noii societăți ucrainene.

Am mai vorbit despre responsabilitatea pentru cărțile pierdute din bibliotecă, care este și o infracțiune. Toți au scris pe flipchart ce înseamnă cuvântul „poliție” pentru toată lumea și au rezolvat cuvintele încrucișate. Ne-am familiarizat cu interesanta carte a Katerynei Ivanenko „Prietenul tău credincios este poliția. Noi aventuri”.

 Și apoi – o fotografie colectivă cu ofițerii de poliție ca reamintire.

Biblioteca publică „Gh. Asachi” din oraşul Herța este o   platformă pentru construirea încrederii și stabilirea unor relații fructuoase între noua poliție și cetățenii pentru care lucrează și îi protejează.

Dorim să mulțumim oaspeților noștri, inspectorului sectorului de prevenire juvenilă, locotenentului de poliție Serghei Muraru, și ofițerului de poliție comunitară, căpitanului de poliție Andrii Lys, pentru o relatare interesantă și informativă, și vizitatorilor noștri pentru activitatea lor.

A.MARCU,

directoarea  Bibliotecii publice „Gh. Asachi” din oraşul Herța

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s