„Strigătul tăcerii”

Anul trecut, la Editura PIM din Iaşi, cu o prefaţă semnată de scriitorul gălăţean Adi G. Secară-Halil, a văzut lumina tiparului cartea în versuri „Strigătul tăcerii” de Ion Bâcu.

Originar din satul Oprişeni, fostul raion Hliboca, Ion Bâcu şi-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Cernăuţi (Facultatea de Filologie).

Pe când era student, domnul Ion a debutat cu versuri, fiind membru al Cenaclului literar studenţesc „Mircea Streinul”. 

După absolvirea facultăţii, se căsătoreşte şi se stabileşte cu traiul în localitatea Barta, unde locuieşte până în prezent.

Până la pensionare a lucrat în poliţie, dar poezia nu l-a părăsit niciodată. Începând cu anul 1996, versurile domniei sale au apărut în mai multe culegeri colective.   În anul 2001 a debutat la Galaţi cu cartea de versuri „Toţi mă cred tânăr. Toreador” (Editura Geneze).

A fost premiat la Festivalul Naţional de poezie „Grigore Hagiu” din Galaţi.

Dumnealui e conducătorul Cenaclului literar „Ecoul Bugeacului” din cadrul Centrului de informare al României din Ismail.

Versurile domnului Ion au o tematică variată, citim versuri despre dragoste, natură, meleagul natal etc.  „Strigătul tăcerii” e a doua plachetă a poetului. Suntem siguri că în viitor va apărea şi a treia carte semnată de poetul Ion Bâcu.

Succese în poezie, Ioane, şi desigur te aşteptăm să revii la baştină, căci aici, în Bucovina, eşti aşteptat cu mult drag de rude, colegi, prieteni.

Viorel GHIBA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s