Focar al culturii la Horbova

Este un adevăr cunoscut de toţi iubitorii de lectură că bibliotecile păstrează  valorile spirituale create de oameni. La rândul lor, bibliotecarii stau la straja acestor valori.

Una din veteranii bibliotecarilor din Ţinutul Herţa este doamna Elena Jechel din Horbova.

În anul 2004 a devenit şefă a Bibliotecii din această localitate. A amenajat standuri cu diversă tematică din activitatea culturală a satului.

Cărţile sunt primite centralizat de la Biblioteca din Herţa, se fac donaţii de carte din partea unor societăţi din Cernăuţi. Cei mai activi cititori la ora actuală sunt copiii, care citesc cărţile de poveşti, iar adulţii preferă revistele, romanele.

Doamna Elena, împreună cu colegele de serviciu, în pofida războiului, organizează în permanenţă manifestări culturale. În cadrul Bibliotecii activează mai multe cercuri pe interese ale cititorilor. Aici se află cele mai bune colecţii de publicaţii periodice, oamenii le citesc cu plăcere.

Desigur, există o colaborare fructuoasă cu Liceul din localitate în organizarea diverselor măsuri culturale.

Pe parcursul anilor de activitate, doamna Elena a cutreierat satul în lung şi-n lat, aducând cărţi cititorilor.

Din toate cele spuse mai sus, putem confirma faptul că Biblioteca din Horbova este un izvor de carte, un focar al culturii nu numai în sat, ci şi în regiune.

Cu ocazia sărbătorii profesionale, felicităm cordial pe toţi lucrătorii din sferă, dorindu-le sănătate, pace şi noi succese pe tărâmul profesional.

Viorel GHIBA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s