Toți cititorii noștri au sărbătorit Ziua panucraineană a bibliotecilor. „Cunoaște lumea printr-o carte” – sub acest generic a avut loc o întâlnire cu elevii clasei a II-a a Liceului din Herța, conduși de profesoara L. D. Turculeț și bibliotecara școlară T. Danylo.

Elevii au aflat multe despre cărțile interesante, au discutat despre cărți și bibliotecă, au prezentat imagini cu impresii de lectură, bibliotecă, care au devenit un frumos decor al sectorului pentru copii.
***
Elevii din clasa a III-a (diriginte Iulia Paduraru) s-au familiarizat cu ediția „Țara mea – Ucraina” de Lana Ra.
Au urmărit, de asemenea, serialul animat cu date istorice și culturale menite să ajute la educarea viitoarei generații.
***
Creioane colorate, hârtie, mânuțe harnice și bună dispoziție – atât ne-a trebuit la o întâlnire cu elevii clasei a III-a, conduși de I. Cernei, pentru a desena melci veseli. Acum vor aduce zâmbete și bucurie micilor noștri oaspeți.
Numai iubind natura, o persoană poate iubi întreaga lume. Să o tratăm cu grijă!
A fost foarte interesant, educativ și distractiv. Toţi participanţii au primit o mulțime de emoții pozitive și dorința de a se reîntâlni în curând pentru a participa la următoarele evenimente.
***
La Liceul Herța a avut loc o acţiune sub genericul „Semnul de carte – un asistent minunat” cu participarea elevilor clasei a IV-a (profesoară Angela Scripa și bibliotecara T. Danylo). Forma semnelor de carte este un zbor al imaginației: de la omuleți amuzanți la animale, flori, inimioare, dar ne-am oprit la inimă. Un semn de carte original, frumos proiectat, realizat cu propriile mâini, va fi un cadou bun sau o felicitare, o foaie de notițe și chiar o jucărie.
Cea mai simplă versiune a marcajelor este făcută din hârtie. Este atât simplu, cât și practic și absolut sigur pentru cărți – cartonul subțire nu va dăuna paginilor cărții.
Copiii au făcut semne de carte nu doar pentru cărțile lor, ci și au lăsat aceste marcaje în bibliotecă pentru cei mai mici utilizatori.
A fost foarte interesant și distractiv. Copiilor le-a plăcut să confecţioneze lucruri minunate cu propriile mâini.
***

„Lectura este cea mai bună educație” – spune înțelepciunea populară, tocmai sub acest motto a început evenimentul cu participarea elevilor clasei a II-a sub îndrumarea dirigintei Oxana Gajuk. Nu poți să nu fii de acord cu aceste cuvinte. Ești convins de aceasta de fiecare dată când vine vorba de rolul cărților în viața unei persoane. La urma urmei, cartea ne insuflă dragostea de țara natală, respect pentru alte popoare, interesul pentru cultura lor și promovează un sentiment de patriotism şi dragoste faţă de limba maternă, dezvăluie frumusețea cuvântului poetic.
Angela MARCU,
directoarea Bibliotecii publice „Gheorghe Asachi” din Herța
În imagini: secvențe din cadrul activităților.