Eroii au revenit acasă. Pe ultimul drum…

Săptămâna trecută în multe localități din regiune, inclusiv orașul Cernăuți, au fost petrecuți în ultimul drum tineri care  au plătit cu propria viață pentru libertatea poporului. Nu există preț mai mare, faptă mai nobilă decât să mori pentru alții, indiferent cine sunt, rude apropiate sau oameni necunoscuți.

La Ostrița întreaga comunitate și-a luat rămas bun de la Pavel Calancea, răpus de gloanțele vrăjmașe la vârsta doar de 23 de ani.

Veste tristă a ajuns de pe front în localitatea Zelenyi Gai. Întreaga  comunitate Noua Suliță îl deplânge pe eroul Ivan Luceac, care și-a dat viața pentru libertatea și independența Ucrainei.

Pământul nouăsulițean l-a primit pentru totdeauna încă pe un fiu – Iurie Costaș, născut în satul Răchitna, fost absolvent al școlii locale. A plecat la război din satul Grozinți, unde și-a găsit soarta, însă, cu mare regret, nu s-a putut bucura de viața pașnică…

În numele cititorilor „Gazetei de Herța” exprimăm sincere condoleanțe familiilor îndoliate și ne rugăm Bunului Dumnezeu să le odihnească pe veci sufletele în Împărăția Sa.

Vasile BÂCU

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s