Cooperarea științifică și educațională internațională este unul dintre domeniile importante de activitate ale Institutului de Învățământ Pedagogic Postuniversitar al regiunii Cernăuți.

Prin urmare, a fost semnat un alt protocol adițional de cooperare și parteneriat la Proiectul FSS „Stagiu de formare. Competențe complementare în contextul epidemiologic și socio-economic actual în unitățile de învățământ cu predare în limba română din regiunea Cernăuți”, conform căruia Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Institutul de Învățământ Pedagogic Postuniversitar din regiunea Cernăuți au convenit, în perioada 31 octombrie – 18 noiembrie, asupra modalităților de desfășurare a orelor de curs în numărul de 120 cadre didactice – educatori, învățători ai ciclului primar, profesori de matematică, limba și literatura română, diriginți de clase și directori-adjuncți pentru activitatea educațională din instituțiile de învățământ cu predare în limba română din regiunea noastră.

Programele de discipline și activități desfășurate de lectorii, profesorii și inspectorii școlari sunt aprobate de conducerea celor două instituții partenere.
Mentorii orelor de curs au fost: Gabriel Cramariuc, Tudor Colomeischi, Aurora-Adina Colomeischi, Otilia Ignatescu, Tatiana Vintur și Olguța Popa-Ion.
Gazdele, la categoria de primire și ospitalitate, și-au depus toate eforturile pentru a organiza aceste ore de curs la un nivel înalt: Institutul de Învățământ Pedagogic Postuniversitar din regiunea Cernăuți, împreună cu metodiștii disciplinelor respective de la Liceul din s.Tărăsăuți, comuna Vancicăuți; Liceul din s. Ostrița, comuna Ostrița; Liceul din s. Dranița, comuna Mămăliga; Liceul nr.6 „Alexandru cel Bun” din or. Cernăuți și Liceul comunal „Gh. Asachi” din or. Herța s-au bucurat de dubla primire a oaspeților.
Sincere mulțumiri domnului Ştefan Purici, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru colaborare, pentru schimbul de experiență și înalta organizare a acestor ore de curs. Stagiul s-a desfășurat într-un format mixt: unii profesori au lucrat față în față, alții – cu ajutorul tehnologiilor de învățământ la distanță. Oxana MEDVEDI, metodistă la Institutul de Învățământ Pedagogic Postuniversitar din regiunea Cernăuți