De Sfântul Nicolae  – „Încă se mai poate de făcut binele”

Ziua de 6 decembrie a fiecărui an este o zi cu multe bucurii pentru credincioșii satului Movila. Astfel că și anul acesta parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Movila, preotul Igor Andronachi a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, prilejuită acestui mare praznic. La slujbă au fost prezenți copiii din sat împreună cu părinții lor, precum și oaspeții de prin alte localități.  Toți au venit cu un singur gând, de a-l slăvi pe cel care este prietenul copiilor și al celor mari, pe cel care este ocrotitorul tuturor şi prietenul lui Dumnezeu. În cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii,copiii și toți cei care s-au spovedit, au primit Sfânta Taină a Împărtășaniei.


Tot în această zi, după cum este tradiția de câțiva ani, corul Bisericii a început a intona frumoasele colinde prilejuite Sfântului Nicolae și marelui praznic al Nașterii Domnului.
După ce părintele paroh a rostit cuvântul de învățătură, toți credincioșii au cântat împreună frumoasa colindă „Deschide ușa, creștine”, astfel dând start prăznuirii Sărbătorilor de iarnă.
Copiii la fel au venit cu câteva colinde pe care le-au cântat în fața mulțimilor, felicitând pe toți cu ocazia venirii acestei frumoase perioade.


Apoi, toți copiii prezenți au primit cadouri cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nicolae.
Mai târziu, părintele paroh, ajutat fiind de starosta bisericii și de dascălul bisericii, au plecat prin sat unde au împărțit la câteva familii daruri special pregătite pentru persoanele bătrâne din sat, act caritabil având denumirea  „Să fim mai buni, mai darnici, mai milostivi”. Acest act caritabil a fost organizat şi se desfăşoară deja  al cincilea an în satul Movila.
Acțiunea a fost organizată datorită unei familii, care se află peste hotare în Italia şi, urmând exemplul Sfântului Nicolae de a fi milostiv, a avut bucuria de a face acest act de milostenie de dragul omeniei și al compasiunii față de oamenii în vârstă.
Aflându-ne în această perioadă grea a războiului, a lipsei banilor, a greutăților iernii, totuși mai sunt persoane care se bucură că încă mai este posibil de a face binele. Bunătatea care se reflectă din om este venită de la Dumnezeu. Întotdeauna vorbim că trebuie să fim milostivi, să facem fapte bune, să nu-i ocolim pe cei ce ne cer ajutorul, dar de multe ori se primește că noi mult vorbim, dar puțin facem. Însă vedem că mai există oameni care nu numai spun, ci și îndeplinesc ceea ce spun.


Pentru că totul este posibil cu Dumnezeu. Important este să nu uităm de suflet, chiar dacă este mult mai greu decât pare – doar el va trăi în veșnicie.
Să fim recunoscători pentru viață, chiar dacă nu ne place întotdeauna – este unicul cadou primit o singură dată.
Să împărțim bunătate, iertare și dragoste – doar acestea hrănesc și cresc sufletul; pe al nostru și pe al celor din jur.
Aducem sincere mulțumiri familiei care a ajutat aceste persoane de vârstă înaintată, care, deși au toate cele necesare, dar au mai primit o pomană, mulțumind  acelor binefăcători pe care nu-i cunosc, astfel îndeplinindu-se porunca Evangheliei „Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta, ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie”.(Mt.  6,3-4). Cel ce face, lui își face, și cel ce dă, lui își dă.


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s