La Culiceni au fost dezvelite două plăci comemorative dedicate militarilor locali căzuțipe câmpul de luptă

La 8 mai a.c., în satul Culiceni din comuna Herța a avut loc o ceremonie solemnă de dezvelire și sfințire a două plăci comemorative dedicate militărilor locali, Sebastian Gheorghiu și Igor Sidor, care și-au sacrificat viețile pe câmpul de luptă în războiul ruso-ucrainean.

Cele două plăci comemorative au fost instalate pe fațada Gimnaziului local. La eveniment au participat familiile, prietenii și cunoscuții celor decedați, împreună cu reprezentanții autorităților locale, profesorii și elevii unității de învățământ.

În ciuda durerii și suferinței, cei prezenți au transmis un mesaj puternic de unitate și solidaritate, reafirmând că nu vor uita niciodată sacrificiul făcut de acești tineri.

Satul Culiceni a pierdut trei militari în războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Pe fațada instituției de învățământ a mai fost dezvelită o placă memorială în amintirea soldatului Andrei Stiopenco, care a plecat în veșnicie la 20 iunie 2022 în urma bombardamentelor de artilerie.

Evenimentul care a avut loc în satul Culiceni a reprezentat un moment de comuniune și solidaritate între membrii comunității, care au dat dovadă de o profundă empatie și recunoștință față de cei căzuți în luptă. Prin dezvelirea plăcilor comemorative, autoritățile locale și locuitorii satului au dorit să sublinieze importanța menținerii vie a memoriei și a valorilor care stau la baza identității lor, în ciuda dificultăților și suferințelor prin care au trecut.

Plăcile comemorative, care vor rămâne acolo pentru totdeauna, vor reaminti tuturora despre curajul și dăruirea celor trei eroi, dar și despre necesitatea de a păstra pacea și înțelegerea între oameni.

Fotografii de Tatiana ANDRUS

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s