Profesorul Grigore Bostan, comemorat la Gimnaziuldin Budeneț

La 4 mai a.c. s-au împlinit 83 de ani de la nașterea ilustrului profesor, scriitor și academician Grigore Bostan, personalitate marcantă a culturii și literaturii române contemporane din regiunea Cernăuți.

Pentru a marca această zi importantă, Gimnaziul „Grigore Bostan” din localitatea natală a celebrului lor profesor și consătean, Budeneț, a organizat o ceremonie de comemorare. În cadrul acestui eveniment, elevii, profesorii și membrii comunității locale au adus un omagiu memoriei lui Grigore Bostan.

Academicianul Grigore Bostan a avut o legătură specială cu această școală, vizitând-o în anul 2002 și fiind impresionat de frumusețea locului și a naturii înconjurătoare. În semn de recunoaștere și apreciere pentru contribuția sa la dezvoltarea culturii și literaturii române, comunitatea românească a ridicat pe 13 iunie 2022 un bust în memoria lui Grigore Bostan, care se află acum în fața instituției și privește cu mândrie locurile sale de baștină.

Grigore Bostan, cunoscut pentru contribuțiile sale în poezie, proză, folcloristică și publicistică, a fost și șef al Catedrei de Filologie Română și Clasică la Universitatea din Cernăuți. În plus, el a devenit primul savant român din Cernăuți care a fost onorat cu titlul de Membru de Onoare al Academiei Române.

Sergiu BARBUȚA

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s