La Herța a fost marcat jubileul retragerii contingentului militar sovietic din Afganistan

Ieri, 14 februarie, în incinta Administrației Raionale de Stat, a fost marcată cea de-a 30-a  aniversare din momentul retragerii contingentului militar sovietic din Afganistan. Evenimentul a început cu o prezentare despre acel război străin nouă, pregătită de către lucrătorii Bibliotecii raionale și a continuat cu înmânarea unor medalii jubiliare din partea autorităților raionale tuturor celor 20 de participanți care locuiesc la moment în raionul nostru. Distincțiile au fost înmânate de către domnii Viorel Iastremschi, șeful ARS Herța, și Constantin Tanas, vicep reșe dintele Consiliului Raional.

Valeriu Costanciuc, preşedintele Organi zaţiei raionale a veteranilor războiului din Afganistan, a înmânat și el câteva diplome unor persoane care prin activitatea lor îi aju tă pe foștii „afgani”. Spre final, interpreții Serghei Rusciac și Mariana Savca le-au oferit celor prezenţi câteva cadouri muzicale.

Apoi, participanţii la omagiere au trecut pe la monumentul Ostașului internaționalist din Herța și pe la cimitirele din Târnauca, Movila, unde îşi dorm somnul de veci foştii ostaşi Oleg Andrieş, Petru Pomârleanu, căzuți pe câmpul de luptă în Afganistan.

Alexandru PLATONOV

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s