Pe unda amintirilor la Târnauca

Bun venit, dragi absolvenți!

Marele istoric român Nicolae Iorga spunea: „Şcoala cea mai bună e aceea în care înveţi, înainte de toate, a învăţa”. De fapt, dacă e să ne gândim mai bine, școala nu este altceva decât leagănul iniţierii în tainele cunoaşterii, educaţiei şi culturii, deseori asociinduse cu o mare bucurie, nostalgie și nenumărate aduceri-aminte…

Bun venit, dragi absolvenți! Cu aceste cuvinte, sâmbătă, 9 februarie, CIE Târnauca și-a deschis larg ușile în fața foștilor elevi, organizând tradiționala Întâlnire cu absolvenții. Bineînțeles că în primul rând, așa cum se și cuvine, au fost invitați cei care au spus adio școlii acum 10, 20, 30, sau chiar 50 de ani în urmă. Semnificativ este faptul că pentru prima oară acest eveniment a fost organizat în incinta noului corp al CIE Târnauca, dat în exploatare la începutul actualului an școlar.

Principalii organizatori, elevii clasei a XI-a, conduși de către doamna dirigintă Tamara Vițelaru,  au pregătit pentru cei prezenți în sală un minunat program artistic dedicat anilor de școală și minunatelor clipe petrecute alături de colegi și profesori, în această perioadă.

Și, totuși, momentul culminant a fost atunci când în fața publicului au fost invitați cei care au pășit pentru ultima dată pragul școlii cu ani și ani în urmă. O adevărată revelație în acest an a devenit promoția 1979 care a reușit să se organizeze într-un mod excepțional.  Peste 25 de absolvenți, mulți dintre care astăzi sunt bunici, însoțiți de prima învățătoare, doamna Elena Costea, au depănat amintiri despre momentele pline de fericire din anii de școală. Și deși marea majoritate de dascăli care au participat la educarea acestei generații deja au trecut la cele veșnice, foștii elevi le sunt și astăzi recunoscători pentru efortul și sârguința cu care s-au consacrat profesiei.

De asemenea, o prestație extraordinară au avut-o și absolvenții anului 1989, precum și ceilalți foști elevi, mulți dintre ei venind la acest eveniment de la distanțe impunătoare. Sărbătoarea a durat mai bine de două ore, toți oaspeții acestui eveniment, indiferent de faptul când au absolvit școala, au trăit clipe de fericire și mândrie că soarta le-a acordat posibilitatea de a fi elevi ai Școlii din Târnauca, instituție cu tradiții și istorie bogată.

La final, domnul director, Ion Ciubotaru, le-a mulțumit tuturora pentru prezență, asigurându-i că ușile școlii natale le vor fi mereu deschise!

Alexandru PLATONOV

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s