ȘEDINȚĂ DE LUCRU LA EXECUTIVUL RAIONAL

 În dimineața zilei de miercuri, 23 octombrie, dl V. Iavețki, șeful interimar al ARS Herța, a condus ședința de lucru cu participarea primarilor, șefilor de structuri raionale și reprezentanțe ale ministerelor și departamentelor. La ședință a participat dl Victor Ciuclea, președintele Consiliului Raional.

 Au fost discutate un șir de chestiuni actuale pentru activitatea  vitală a raionului: alocarea finanțelor pentru retribuirea muncii în sfera bugetară, achitarea plății pentru purtătorii de energie, servicii locativ-comunale și alocarea îndemnizațiilor sociale, energia electrică, alocarea de subvenții și ajutoare sociale, precum și monetizarea subvențiilor pentru serviciile comunal-locative din 01.10.2019. De asemenea, a fost analizată starea de realizare a Programului regional de activități privind reformarea sistemului de îngrijire instituțională și educație a copiilor. 

Dl I. Niculcea, șeful Direcției financiare a executivului, a raportat despre nivelul de completare a Bugetului raional. În 9 luni ale anului 2019 au fost acumulate 9790,1 mii grivne –109,5% față de cele planificate. Din Bugetul de stat în perioada menționată au fost alocate  165941,3 mii grivne, din care 13275,0 mii sub formă de dotații de bază, 27910,6 mii – subvenții pentru sfera învățământului acordat bugetelor locale (100% realizare), 7449,4 – subvenții pentru sfera medicală (100% realizare), 1277,0 mii grivne fiind menite realizării măsurilor de dezvoltare social-economică a unor teritorii aparte.

 Printre problemele principale în sfera financiară dl Niculcea a numit lipsa mijloacelor pentru achitarea purtătorilor de energie (2560), insuficiența fondurilor pentru retribuirea muncii la primăriile Bukivka (Poieni-Bucovina), Culiceni și ÎNC

„Spitalul raional Herța”, problematică rămâne și întreținerea rețelei de institituții culturale. În cadrul ședinței au fost analizate posibilitățile de rezolvare ale acestor probleme, fiind emise dispozițiile respective. 

(Serviciul de presă al ARS herța)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s