Serghii Trofimov l-a prezentat pe noul șef al ARS Cernăuți, Serghii Osaciuk

La 25 noiembrie, primul locțiitor al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Serghii Trofimov, l-a prezentat pe noul șef al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serghii Osaciuk, numit în funcție prin Decretul Președintelui Ucrainei din 22 noiembrie.

Domnul Serghii Trofimov a dat citirii Decretul respectiv al Președintelui și i-a înmânat șefului executivului legitimația de serviciu. 

Nou-numitul șef al ARS Cernăuți i-a mulțumit șefului Statului pentru înalta încredere. „Sunt onorat și în cel mai mare grad de responsabilitate pentru dezvoltarea ținutului nostru în momentul când primesc aceste împuterniciri și vă încredințez de întregul meu devotament față de interesele și valorile Statului ucrainean, necesităților  tuturor cetățenilor Ucrainei care locuiesc pe teritoriul regiunii Cernăuți”, a subliniat în timpul conferinței de presă, dl Serghii Osaciuk. 

Conform celor declarate de către dumnealui, drept sarcină prioritară în activitatea Administrației Regionale de Stat va fi asigurarea în viața cotidiană a principiilor statului de drept, edificarea unei comunicări rezultative și colaborări cu toți cetățenii, orașele și satele, toate uniunile profesionale și obștești din ținut. 

Primul locțiitor al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Serghii Trofimov, a atras atenția asupra direcțiilor prioritare în activitatea noului conducător al regiunii, și anume: îmbunătățirea infrastructurii transportului, combaterea contrabandei și tăierea ilegală a pădurilor, dezvoltarea rețelei punctelor de trecere a frontierei, finisarea construcției Centrului perinatal și încheierea procesului descentralizării.

 La rândul său, Serghii Osaciuk a menționat: „Interacțiune  în numele unei ofensive” – aceasta ar trebui să devină orientarea ținutului nostru, care, de fapt, foarte puțin, în stil nou,  parafrazează deviza istorică a capitalei Bucovinei „Cu eforturi comune” și …. vom forma o echipă energică și rezultativă de administratori care ne vor orienta spre  schimbări pozitive în regiunea Cernăuți.

 În încheiere, șeful Administrației Regionale de Stat și primul locțiitor al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei au răspuns la întrebările jurnaliștilor și reprezentanților autoadministrării locale. 

Pentru informație. Serghii Osaciuk sa născut în anul 1972 în orașul Cernăuți. A absolvit Facultatea de istorie a Universității Naționale „Iuri Fedkovyci” din Cernăuți, candidat în științe istorice, traducător. A activat în diferite funcții la Universitatea din Cernăuți. Autor și editor de monografii despre istoria ținutului nostru, relațiile interetnice. Din anul 2013 este Consul Onorific al Republicii Austria în Cernăuți. 

(Serviciul de presă al ARS Cernăuți) 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s