Boris Jelik a fost reales în postul de președinte al Curții economice din regiunea Cernăuți


Ieri, 2 aprilie, în incinta Curții economice a regiunii Cernăuți a fost ales președinele, – informează serviciul de presă al puterii judecătorești din Ucraina. Prin vot secret în acest post a fost ales pe trei ani dl Boris Jelik, actualul președinte al acestei instanțe de judecată, grației căruia instituția se numără printre cele mai bune din Ucraina.

Felicitările noastre, Boris Evgrafovici! (Gazeta de Herța)

Sursa:https://molbuk.ua/

Persoanele de vârstă înaintată vor primi adaos lunar la pensii

Începând cu 01 aprilie pensionarii în vârstă de 80 ani și mai mult, mărimea pensiilor cărora nu prevalează 9250 grivne, vor primi câte un adaos lunar la pensie în valoare de 500 grivne. De această îndemnizație vor beneficia 30,1 mii persoane din regiunea noastră.

Pensia minimală pentru pensionarii de vârsta menționată (80 ani) care au o vechime de muncă de 20 ani pentru femei și 25 – pentru bărbați va fi mărită până la 2600 grivne. Această recalculare în regiunea noastră va fi efectuată pentru 1638 persoane.

            Plata pensiilor menționate se va începe de la 07 aprilie.

În afară de aceasta, în luna aprilie a anului curent, pensionarii cu pensii mai mici de 5000 grivne vor primi un ajutor de 1000 grivne. E vorba de 203 mii beneficiari din regiunea noasrtă.

Toate recalculările se fac în mod automat, fără o oarecare adresare a pensionarilor – se menționează în comunicatul serviciului de presă al Direcției principale a FPU din Ucraina în regiunea Cernăuți.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s