Regiunea Cernăuți: 39 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

În ultimele 24 de ore, în regiunea Cernăuți au fost confirmate prin cercetările de laborator 39 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, notează Agenția BucPress.

În orașul Cernăuți au fost înregistrate 5 cazuri noi, în localitatea Brusnița, raionul Chițmani – 5 cazuri și în localitatea Privorochi, raionul Hliboca – 5 cazuri,  în orășelul Hliboca – 4 cazuri, câte 2 cazuri în localitatea Lukivți, raionul Vijnița, Ceahor, raionul Hliboca, Staneștii de Jos, raionul Chițmani, Iurkivți, raionul Zastavna, Colincăuți, raionul Hotin, Cuciurul Mare, raionul Storojineț , și în orașul Zastavna. Câte un caz a fost înregistrat în localitățile Molodia, Volcinețul Nou, raionul Hliboca, Tisăuți, raionul Storojineț,  și în orașul Storojineț.

De asemenea, Serghii Osaciuk, guvernatorul regiunii Cernăuți,  a anunțat că s-a tratat un locuitor al satului Colincăuți, raionul Hotin. În data de 1 aprilie acest fapt a fost confirmat de cel de-al doilea  test pentru COVID-19.

De menționat că numărul total de îmbolnăviri cu COVID-19 în Ucraina, potrivit datelor Centrului Sănătății Publice, a ajuns la 804 cazuri confirmate de cercetările de laborator. Cel mai mare număr de îmbolnăviri este înregistrat în orașul Kiev. 13 persoane s-au vindecat. Au fost înregistrate 20 de decese.

În regiunea Cernăuți numărul total de îmbolnăviri de coronavirus de tip nou este de 143.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

P.S. Conform datelor oficiale, în dimineața zilei de ieri în regiunea Cernăuți au fost înregistrate 143 cazuri de îmbolnăvire (5 cazuri – letale, 8 pacienți au fost tratați). În raionul Herța situația e următoarea: Bairachi (Mogoșești) – 3 persoane, Buda Mare – 1 persoană, Petrașivca (Mihoreni) – 1 persoană, Bănceni – 1 persoană.

La amiaza zilei de ieri, 2 aprilie, conform datelor ARS Cernăuți, în secțiile de reanimare din cadrul instituțiilor medicale bucovinene se află 5 pacienți, cărora li se aplică ventilația neinvazivă a plămânilor. Tuturor li s-a confirmat coronavirusul. Starea bolnavilor este stabilă grea. Trei pacienți se află în Spitalul clinic regional, doi – în Spitalul raional central Hliboca. Copiii îmbolnăviți de COVID-19 se simt bine. Majoritatea se tratează în regim de ambulatoriu.

Începând cu ziua de azi, 03 aprilie, în regiunea Cernăuți se introduce un regim special, în cadrul căruia vor fi instituite posturi de control în punctele de intrare.

În imagine: medicul Aurica Curicheru din Ostrița – la datorie. (Foto din rețeaua Facebook)

 

Dragi concetățeni!

Administrația Raională de Stat vă reamintește că în Ucraina a crescut responsabilitatea pentru încălcarea regulilor de carantină.

Legislația administrativă a fost completată cu un punct nou ce prevede următoarea responsabilitate pentru încălcarea regulilor de carantină, sanitar-igienice, antiepidemice, precum și a deciziilor organelor de autoadministrare locală: pentru persoanele fizice – de la o mie până la două mii de minimuri neimpozabile (17000-34000 grivne), pentru persoanele aflate în posturi de decizie – de la două mii până la zece mii de minimuri neimpozabile (34000-170 000 grivne).

A fost mărit și gradul de responsabilitate penală: încălcarea regulilor stabilite pentru evitarea epidemiilor și contribuirea la extinderea lor se pedepsește cu o amendă între 17000-51000 grivne, sau arest  pe un termen de până la 6 luni, ori restricție  sau privațiune de libertate de până la 3 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s