„Contează orice viață!”: Operațiune emoționantă de salvare la Costiceni

Zeci de imagini și înregistrări video cu niște tineri din satele Costiceni și Vancicăuți, care și-au riscat propriile vieţi pentru a salva mai multe animale sălbatice, au devenit rapid virale pe reţelele de socializare și au stârnit admirația internauților.

E vorba despre un gest al voluntarilor locali, care în timpul inundațiilor recente au avut curajul să urce în barcă pentru a scoate din lunca inundată a râului Prut tocmai treisprezece căprioare. Animalele viețuiau într-o pădurice din zonă. Fiind amenințate de viitură, acestea au încercat să treacă spre malul stâng al furiosului râu, însă fără rezultat. Convinși că viața oricărei ființe contează, tinerii nu au ezitat să vină în ajutorul animalelor rămase singure în fața stihiei naturii. Momentul emoționant a avut loc la hotarul dintre satele Costiceni și Vancicăuți.

„Animalele neputincioase se aflau în apropierea stației de alimentare de la marginea satului Costiceni. Din cauza apei căprioarele nu erau în stare să iasă la mal. Atunci am hotărât să-i apelez pe prietenii mei Artiom Pascari și Ian Lupoi. La fața locului au mai venit câțiva oameni, și împreună, cu ajutorul unei bărci de cauciuc, am intervenit pentru a salva animalele. În caz contrar, acestea s-ar fi înecat. În cele din urmă, am  reușit să scoatem la mal 13 căprioare, dintre care una era rănită și a avut nevoie de îngrijire”, spune Roman Rotari, unul dintre participanții la operațiunea de salvare.

Căprioarele au fost lăsate în libertate și nu au mai privit înapoi, spre salvatori care sunt fericiți că misiunea s-a încheiat cu succes. Imaginile făcute publice de martorii oculari au făcut senzație printre internauți care i-au felicitat pe tineri pentru fapta eroică.

„Astăzi a fost o zi foarte emoționantă. În primul rând, nivelul apei în râu scade și aceasta ne bucură foarte mult! În al doilea rând, vreau să le mulțumesc celor care au participat la salvarea animalelor. Cred că a fost un gest eroic! Mulțumesc pentru că ați dat dovadă de bărbăție și curaj”, a scris pe propriul cont de Facebook, Denis Garabagiu, un alt participant la intervenția de salvare.

În imagine: Artiom Pascari și una dintre căprioarele salvate.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s