Urmașii panțârilor domnești l-au omagiat pe Ștefan cel Mare și Sfânt la Oprișeni

Ieri, în a doua zi a lunii lui Cuptor, s-au împlinit 516 ani de la trecerea în nemurire a lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu această ocazie, la Oprișeni, unde locuiesc urmașii urmașilor panțârilor, care erau responsabili de poșta domnească, lângă bustul și paraclisul marelui Voievod, ctitorit cu demnitate de mai mulți ani de familia vrednicului gospodar Ilie Bezușcu,  a avut loc un moment comemorativ, oficiat de părintele Vasile Pauliuc, parohul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”.

Un grup de profesori și elevi ai școlii locale în frunte cu dl director Nicolae Bodnariuc au adus un pios omagiu poetic, subliniind importanța momentului și prin respectul manifestat față de portul popular al satului natal.

A fost un moment deosebit care, în pofida situației de carantină, va rămâne înscris în analele istorice ale satului Oprișeni, unde valorile adevărate sunt puse la loc de cinste, grație unor oameni care le păstrează cu sfințenie în sufletele lor, ca să le transmită generațiilor viitoare. Așa cum a poruncit cu peste cinci secole în urmă Ștefan cel Mare.

Vasile BÂCU

Fotografii de Andrei ȚÂBULENKO

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s