Să vă audă Domnul! Președintele a dat asigurări că podul, care leagă raioanele Herța și Noua Suliță, va fi construit până la sfârșitul anului

Șeful statului, Volodymyr Zelenski, a efectuat miercuri, 8 iulie curent, prima vizită în regiunea Cernăuți de la preluarea mandatului de Președinte. Agenda vizitei sale a cuprins o serie de întrevederi cu autorităţile locale, cu medicii bucovineni şi cu reprezentanţii mediului de afaceri din regiunea Cernăuți. 

Volodymyr Zelenski s-a deplasat la Centrul Perinatal din Cernăuți, apoi a vizitat localitatea Rarancea (Ridkivți), ce ține de Comunitatea Teritorial Unită Mahala, unde are loc construcția unei școli. Totodată, Președintele Ucrainei a vizitat localitatea Marșinți, în special zona podului ruinat de pe malul râului Prut, care leagă raioanele Herța și Noua Suliță, unde a luat cunoștință de urmările inundațiilor din ultima perioadă.

Potrivit Agenției de știri ACC, în localitatea Marșinți Volodymyr Zelenski a fost întâmpinat cu aplauze de către localnici, care l-au invitat pe „garantul Constituţiei” la o mămăligă cu brânză. Acesta  a declarat glumind: „Din partea mea – podul, din partea dumneavoastră – 50 de grame”. În același timp, Portalul nouăsulițean Rayon-Info relatează că cetățenii nu au profitat de ocazie pentru a adresa întrebări „serioase” Președintelui, iar la întâlnire au venit doar pentru a-și face un „selphie” cu el. În schimb, o excepție a venit din partea unor locuitori ai comunei Mămăliga, care l-au rugat pe Volodymyr Zelenski să nu permită alipirea Comunității Teritorial Unite la macroraionul Hotin sau Chelmenți.

Totodată, Biroul de presă al Președinției a informat miercuri seară că, în timpul vizitei sale în regiunea Cernăuți, Volodymyr Zelenski i-a cerut lui Oleksandr Kurbakov, șeful Companiei naționale de drumuri din Ucraina „Ukravtodor”, să reconstruiască podul de la Marșinți până în luna noiembrie.

„La moment, cheltuielile legate de acest proiect constituie 377 milioane de grivne. În 2020 au fost alocate 60 milioane de grivne, deci, pentru finalizare mai sunt necesare alte 317 milioane de grivne. Șeful „Ukravtodor”-ului  a dat asigurări că podul va fi construit până la sfârșitul acestui an”, se arată în comunicat.

Sergiu BARBUȚA

Fotografii de Nicolae HAUCĂ

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s