Moment de înălțare sufletească la Movila

La data de 15 august 2020, Biserica Ortodoxă din Movila Herței și-a sărbătorit hramul Bisericii în cinstea sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.
În dimineața zilei slujba a început cu oficierea slujbei citirii ceasurilor, apoi a urmat slujba Aghesmei mici și slujba Acatistului. După ora 9.00 a început Slujba Sfintei Liturghii, oficiată fiind de un sobor de preoți, în frunte cu Blagocinul raionului Herța, Protoiereul mitrofor Pavel Dumitru, dimpreună cu oaspeții preoți care au fost invitați și întâmpinați cu bucurie de către parohul Bisericii din Movila, preotul Igor Andronachi.


Slujba a fost în totalmente oficiată afară, unde a fost amenajat un altar de vară sub cerul liber, astfel ca toți cei prezenți să poată auzi și vedea, și a se ruga împreună la Sfânta Liturghie.
După oficierea Liturghiei a fost oficiat un moleben, o rugăciune pentru sănătate și de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile Sale. Apoi părintele Protopop Pavel a rostit un cuvânt de învățătură în legătură cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. La rândul său, părintele Paroh a mulțumit tuturor oaspeților pentru participarea la alujba Sfintei Liturghii și pentru că o iubesc pe Maica Domnului, căci Ea i-a adunat pe toți în grădina Ei de la Movila Herței.
Slujba de hram s-a încheiat cu o agapă creștină la care au participat toți oaspeții satului.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s