Teatrul „Miorița”: 60 ani de activitate scenică

Joi, 12 noiembrie, în incinta   Casei de Cultură şi Creație Horbova, sala mică, s-au întâlnit la o seară de creație şi odihnă  actorii Teatrului popular „Miorița”, unicul teatru românesc din Ucraina,   cu prilejul celor 60 ani de activitate scenică.

Actorii au fost întâmpinați cu un dans moștenit din bătrâni. Seara a început cu un minut de reculegere în memoria foștilor regizori Valentina Puiu, Mihai Bujor și Elena Vorneanu, cât și tuturor foștilor actori ai Teatrului „Miorița”.

A fost o seară de amintiri despre actorii care au întemeiat teatrul în anii 60 ai secolului trecut. Au adus clipe de emoții pozitive Colectivul coregrafic  „Alunelul”, Ansamblul etnofolcloric  „Opincuța”  și soliștii de cântece populare Sabrina Palamariu și Stanislav Chiriac.

S-au depănat amintiri frumoase, cu  secvențe din piesele montate cu 10 și 20 de ani în urmă. Și, totodată, actorii de astăzi și-au demonstrat măiestria cu scene din piesele actuale.

Au fost prezenți oaspeții invitați de la Primăria comunei Ostrița, domnul primar Vasile Țurcan,  Dan Crâșmaru, Iulia Toderean, Severin Popovici  și deputatul comunei Sorina Palamariu, care le-au înmânat tuturor actorilor diplome și flori.

Le dorim actorilor noștri  horboveni noi întâlniri cu spectatorii și succese pe viitor.

Elena JECHIL

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s